Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τιμωρήθηκε ο Grosjean (vids)

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τιμωρήθηκε ο Grosjean (vids)

FORMULA 1

Τιμωρήθηκε ο Grosjean (vids)

FORMULA 1

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χάους της εκκίνησης του Grand Prix Ισπανίας, ο Romain Grosjean, δεν γλίτωσε την ποινή από τους αγωνοδίκες του πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οι Tim Mayer, Andrew Mallalieu και Derek Warwick επέβαλλαν στον οδηγό της Haas ποινή 3 θέσεων στο grid του Grand Prix Μονακό που διεξάγεται στις 27 Μαΐου ενώ παράλληλα, 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του λισάνς. Έτσι ο Γάλλος έφτασε τους 5.

Η σχετική ανακοίνωση της FIA ανέφερε: «Ο οδηγός εξήγησε στους αγωνοδίκες πως ένιωσε πως έπρεπε να πατήσει γκάζι προσπαθώντας να διασχίσει την πίστα προς τη δεξιά της πλευρά και να βγει από το δρόμο των επερχόμενων μονοθεσίων. Πως προσπάθησε να αποφύγει τα άλλα μονοθέσια και ένιωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή. Παρότι οι αγωνοδίκες αναγνωρίζουν πως ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συνέβαινε αν ακολουθούσε εναλλακτικές, είναι δεδομένο πως η σύγκρουση έγινε λόγω της επιλογής του».

Advertisement
Advertisement

Απογοητευμένοι από αυτή την κίνηση ήταν και οι δύο οδηγοί που έπεσαν πάνω στον Grosjean, με αποτέλεσμα ο αγώνας τους να τελειώσει νωρίς: ο Nico Hulkenberg της Renault και ο Pierre Gasly της Scuderia Toro Rosso.