Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι οδήγησε τον Ricciardo εκτός Red Bull;

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι οδήγησε τον Ricciardo εκτός Red Bull;

FORMULA 1

Τι οδήγησε τον Ricciardo εκτός Red Bull;

FORMULA 1

Φως στους λόγους που τον οδήγησαν στη μεταγραφή-έκπληξη του 2019 έριξε ο Daniel Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

Ο Αυστραλός σόκαρε τα paddock όταν αποφάσισε να αφήσει την ανταγωνιστική Red Bull Racing και να μεταπηδήσει στη Renault που ακόμα δεν διεκδικούσε βάθρα και νίκες.

Απόφαση αμφιλεγόμενη, ειδικά από τη στιγμή που η γαλλική ομάδα έκανε βήματα… προς τα πίσω φέτος. Όπως και να έχει, ο «Honey Badger» υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και παρότι δύσκολα θα το προέβλεπε κανείς, ένας από τους βασικούς λόγους που άλλαξε στρατόπεδο αφορούσε έναν συνεργάτη του!

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τον μηχανικό του στα χρόνια παρουσίας του στην αυστριακή ομάδα, τον Simon Rennie, που φέτος άλλαξε ρόλο ώστε να μειώσει τα ταξίδια και πλέον η βάση του είναι στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Μίλτον Κινς της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι «ταύροι» προσπάθησαν να βρουν λύση στρατολογώντας τον Mike Lugg, που ήταν μηχανικός του Ricciardo όταν αγωνιζόταν στη βρετανική F3. Αντί αυτού όμως, ο Αυστραλός έχει φέτος ως μηχανικό τον Karel Loos αφού άφησε τη Red Bull στα κρύα του λουτρού και ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα της Renault.

Advertisement

«Υπήρχαν πολλοί λόγοι που αποφάσισα τελικά να φύγω. Όμως το ότι θα έχανα τον Simon που ήξερα πως δεν θα είναι ο μηχανικός μου φέτος αν έμενα στη Red Bull και με τον οποίο είχαμε πολύ καλή σχέση, αποτελούσε ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ένιωθα άνετα μαζί του. Κι αν ήξερα πως θα έμενε, δεν ξέρω, ίσως να είχα πάρει διαφορετική απόφαση. Ήταν όμως ένας λόγος, οι ανησυχίες για τη Honda ήταν άλλοι. Πολλά μικρά πράγματα που προστέθηκαν. Άγνωστα στοιχεία, όχι ακριβώς ανησυχίες γιατί αυτή η λέξη νομίζω είναι λίγο ασεβής», είπε ο Ricciardo.

Πάντως ξεκαθάρισε πως το οικονομικό δεν ήταν ένα από αυτά τα… μικρά πράγματα καθώς η διαφορά που είχε με τη Red Bull Racing ήταν μικρή. Παράλληλα, τόνισε πως εκτός από τη Renault, μιλούσε και με τη McLaren.

Advertisement