Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι γίνεται με τον Jules Bianchi;

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γίνεται με τον Jules Bianchi;

FORMULA 1

Τι γίνεται με τον Jules Bianchi;

FORMULA 1

Μετά από πολύ καιρό, συγκεκριμένα για πρώτη φορά μέσα στο 2015, έχουμε επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της υγείας του Jules Bianchi. Σύμφωνα με τον πατέρα του, Philippe, ο άτυχος οδηγός παραμένει σε κώμα στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο πατέρας του 25χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του περυσινού ιαπωνικού Grand Prix, μίλησε στην εφημερίδα Nice-Matin.

Αναλυτικά όσα είπε: «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως μάχεται, όπως πάντα μαχόταν. Κάθε μέρα, κάνει έναν μαραθώνιο. Από ιατρικής πλευράς, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Έχει σχετική αυτονομία, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Όλα του τα όργανα λειτουργούν χωρίς τεχνική υποστήριξη. Ωστόσο, παραμένει αναίσθητος. Παραμένει σε κώμα. Σε τέτοιου είδους τραυματισμούς, όπως ήδη γνωρίζουμε, η όποια βελτίωση έρχεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Σε σύγκριση με όσα μας είπε ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στο νοσοκομείο του Γιοκαϊτσι, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, είναι μέρα με τη νύχτα. Όταν φτάσαμε εκεί, μαζί με τη μητέρα του Jules, δεν υπήρχε καμία ελπίδα. Η πρόγνωση ήταν απογοητευτική. Έγινε λόγος για μη αναστρέψιμη κατάσταση, πως θα χρειαζόταν ένας χρόνος προτού μεταφερθεί. Τελικά αυτό συνέβη ύστερα από επτά εβδομάδες καθώς αρκετά γρήγορα, ήταν σε θέση να αναπνέει μόνος του. Από νευρολογικής πλευράς, οι γιατροί μας είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Το σημαντικό είναι να υπάρχουν συνεχή ερεθίσματα, ώστε να νιώθει παρουσίες στο πλευρό του. Γι’ αυτό κατά σειρά, κάθε μέρα, η μητέρα του, η αδερφή του, ο αδερφός του κι εγώ, κάνουμε ακριβώς αυτό. Το ίδιο και η Gina, η Γερμανίδα κοπέλα του Jules που πλέον μένει εδώ. Κάποιες φορές, ενώ βρισκόμαστε δίπλα του, βλέπουμε κινήσεις. Κάποιες φορές είναι πιο ενεργητικός, το χέρι του κινείται. Είναι καθαρά αντανακλαστικά ή δικές του κινήσεις; Δύσκολο να πει κανείς. Το σημαντικό είναι πως τον φροντίζουν εξαιρετικοί γιατροί που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα».

Advertisement
Advertisement

Ο Bianchi μεταφέρθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 2014 στην πατρίδα του, τη Γαλλία. Έκτοτε βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο της Νίκαιας.