Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θέλει να οδηγήσει ξανά F1 ο Button

Ελλάδα 8:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλει να οδηγήσει ξανά F1 ο Button

FORMULA 1

Θέλει να οδηγήσει ξανά F1 ο Button

FORMULA 1

Την επιθυμία του να βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1 εξέφρασε ο Jenson Button.

Advertisement
Advertisement

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, αποχώρησε από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος της σεζόν του 2016. Έκανε μία guest εμφάνιση στο Grand Prix Μονακό του 2017 αντικαθιστώντας τον Fernando Alonso που έτρεχε τότε στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης αλλά από τότε, η αγωνιστική του εμπλοκή αφορά μόνο άλλους θεσμούς: όπως το WEC και το Super GT στο οποίο και κατέκτησε και τον τίτλο.

Όταν όμως βρέθηκε στα paddock ως σχολιαστής του Sky Sports, διαπίστωσε πόσο… του λείπει η Formula 1, αν και παραδέχθηκε πως δύσκολα θα βρει ξανά θέση επίσημου οδηγού!

«Θα ήθελα να επιστρέψω αλλά σε ξεχνούν πολύ γρήγορα σε αυτό το σπορ. Και νομίζω πως σαν οδηγό με έχουν ξεχάσει πια. Είναι φανταστικό να παρακολουθείς το σημερινά μονοθέσια στην πίστα. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν, η δυνατότητά τους να φρενάρουν, η κάθετη δύναμη, η αλλαγή κατεύθυνσης. Είναι ταχύτερα από οτιδήποτε έχω οδηγήσει. Μου λείπει και θα ήθελα πολύ να οδηγήσω ξανά μονοθέσιο της Formula 1 αλλά να αγωνιστώ κανονικά, νομίζω είναι κάτι που ανήκει πια στο παρελθόν για μένα», είπε ο 39χρονος.

Advertisement
Advertisement

Πριν μερικές ημέρες ο Button πήρε μία γεύση και από όσα συμβαίνουν σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του DTM, σε μία guest εμφάνιση εκπροσώπων του Super GT στον τελικό του Χόκενχαϊμ. Και δεν αποκλείεται το αγωνιστικό του μέλλον να είναι εκεί, στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.