Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θέλει να σπάσει τα GP στη μέση ο Ecclestone

Ελλάδα 4:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλει να σπάσει τα GP στη μέση ο Ecclestone

FORMULA 1

Θέλει να σπάσει τα GP στη μέση ο Ecclestone

FORMULA 1

Μία ριζοσπαστική ιδέα που αν εφαρμοστεί θα αλλάξει πλήρως την εικόνα των Grand Prix της Formula 1, μοιράστηκε σε συνέντευξή του ο ισχυρός άνδρας του σπορ, Bernie Ecclestone.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Με αφορμή τον… μαραθώνιο της Βραζιλίας, ο 86χρονος έκανε λόγο για μετατροπή των αγώνων σε 40λεπτα σπριντ! Μιας και όσο οι υπόλοιποι περίμεναν την επανεκκίνηση, το μυαλό του Βρετανού σκεφτόταν επιχειρηματικά!

«Ο κόσμος δεν μπορεί να έχει στραμμένη την προσοχή του στον αγώνα τόση πολλή ώρα. Πολλά σπορ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μειωθούν οι διάρκειες των αγώνων. Στη Βραζιλία η τηλεθέαση ανέβηκε. Είχαμε μακρύ σε χρονική διάρκεια αγώνα λόγω της βροχόπτωσης, είχαμε μερικά ατυχήματα αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα το να έχουμε δύο εκκινήσεις. Πρέπει να εξετάσουμε τι θα κάνουμε με την παραδοσιακή μορφή των αγώνων. Δύο 40λεπτοι αγώνες με 40λεπτη διακοπή ανάμεσά τους. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να γίνονται συνεντεύξεις των οδηγών, οι μηχανικοί θα δουλεύουν πάνω στα μονοθέσια, αυτό θα ήταν ελκυστικό για τους θεατές, τους σπόνσορες, του διαφημιστές. Το Σάββατο θα μπορούμε να έχουμε την κανονική μορφή κατατακτήριων δοκιμών από τις οποίες να προκύπτει το grid του πρώτου αγώνα», είπε ο Ecclestone.

Advertisement
Advertisement

Brazil16-race-c640

Βέβαια αυτή η ιδέα είναι άκρως ριζοσπαστική και ακόμα και ο δαιμόνιος επιχειρηματίας, ξέρει πως δεν θα είναι εύκολο να υλοποιηθεί.

«Δεν ξέρω αν έχουμε το θάρρος για μία τέτοια αλλαγή. Όμως οι καιροί αλλάζουν και πρέπει να το εξετάσουμε», παραδέχθηκε ο Ecclestone.