Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θέλει να μείνει στη Sauber o Gutierrez

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλει να μείνει στη Sauber o Gutierrez

FORMULA 1

Θέλει να μείνει στη Sauber o Gutierrez

FORMULA 1

Την ελπίδα του πως θα υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Sauber, εξέφρασε ο Esteban Gutierrez. Ο Μεξικανός οδηγός θέλει να παραμείνει στη Formula 1 το 2015, ώστε να αγωνιστεί στο Grand Prix που θα διεξαχθεί στην πατρίδα του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Θα συζητήσουμε σχετικά τις επόμενες εβδομάδες. Προφανώς είναι ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαριστεί σύντομα“, είπε ο 22χρονος στο Sky Sports.

Ο Gutierrez ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ελβετική ομάδα το 2011, όταν και είχε ρόλο δοκιμαστή. Πέρυσι προβιβάστηκε σε ρόλο επίσημου οδηγού, όταν ο συμπατριώτης του, Sergio Perez, έφυγε για τη McLaren. Έκλεισε τη σεζόν στη 16η θέση της βαθμολογίας οδηγών, με 6 πόντους στο ενεργητικό του. Ωστόσο φέτος, είναι ακόμα στο μηδέν, μαχόμενος με τη μη-ανταγωνιστική Saucer C33.

Advertisement
Advertisement

Είναι μία δύσκολη κατάσταση, παρότι έχουμε πολύ ικανούς ανθρώπους στην ομάδα μας. Όλοι εργάζονται πολύ σκληρά και με έχει εντυπωσιάσει η αντιμετώπισή τους, η προσπάθειά τους να ανακάμψουμε. Είναι αλήθεια πως είχαμε προβλήματα από το ξεκίνημα της σεζόν και αυτή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Δεν είναι εύκολο να ελέγχεις τον εκνευρισμό σου και να διατηρείς να κίνητρα σου υπό τέτοιες συνθήκες. Είναι λοιπόν μία μεγάλη πρόκληση για εμένα, διότι είμαι μόλις 22 ετών, στη δεύτερη σεζόν μου στη Formula 1και προφανώς η δεύτερη σεζόν είναι κρίσιμη γιατί θες να δείξεις την αξία σου. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να το κάνω με αυτό το μονοθέσιο. Είναι μία πρόκληση αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις“, είπε ο Gutierrez.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως πέραν των όποιων οδηγικών του ικανοτήτων, ο Μεξικανός έχει την οικονομική στήριξη της Telmex, της πανίσχυρης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της πατρίδας του.