Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θεατής στις κατατακτήριες του Ώστιν ο Vettel;

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θεατής στις κατατακτήριες του Ώστιν ο Vettel;

FORMULA 1

Θεατής στις κατατακτήριες του Ώστιν ο Vettel;

FORMULA 1

Όπως όλα δείχνουν, η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του επόμενου Grand Prix που διεξάγεται στις 2 Νοεμβρίου στο Ώστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα έχει έναν απόντα. Αυτός θα είναι ο Sebastian Vettel και αιτία θα είναι η ποινή για χρήση 6ης μονάδας ισχύος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς, κάθε οδηγός έχει στη διάθεση του πέντε μονάδες ισχύος για όλη τη σεζόν. Η χρήση έκτης συνεπάγεται ποινή δέκα θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα κι αυτό είναι ένα τίμημα που έχει ήδη πληρώσει ο Pastor Maldonado.

Επόμενος στο… ποινολόγιο αναμένεται να είναι ο Γερμανός που όπως διαρρέει από πλευράς Red Bull Racing, θα χρειαστεί να αλλάξει και τα έξι μέρη της μονάδας ισχύος της Renault (MGU-K, MGU-H, ES, TC καιCE). Αυτό συνεπάγεται εκκίνηση από την ουρά του grid και το πιθανότερο είναι ο 27χρονος και η αυστριακή ομάδα να επιλέξουν να μη λάβει μέρος στη μάχη της pole για να μη «γράψει» περιττά χιλιόμετρα σε μία μονάδα ισχύος που θα θέλει να χρησιμοποιήσει και στη Βραζιλία αλλά και στο Άμπου Ντάμπι.

Advertisement
Advertisement

«Αυτός ο κανονισμός είναι εντελώς ανόητος. Ο κόσμος θα ανοίξει την τηλεόραση και θα δει έναν οδηγό να στέκεται στο γκαράζ αντί να οδηγεί. Τι μήνυμα περνάει αυτό; Και ποιος ο λόγος να λάβω μέρος στις κατατακτήριες όταν θα πρέπει να εκκινήσω από το pit lane; Αναμένω προτάσεις για το πως να περάσω το απόγευμα του Σαββάτου στο Ώστιν…», είπε χαριτολογώντας ο παγκόσμιος πρωταθλητής.