Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα πάρει η Ίμολα τη θέση της Μόντσα;

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα πάρει η Ίμολα τη θέση της Μόντσα;

FORMULA 1

Θα πάρει η Ίμολα τη θέση της Μόντσα;

FORMULA 1

Όσο δεν προχωρούν θετικά οι διαπραγματεύσεις των υπευθύνων της πίστας της Μόντσα και του Bernie Ecclestone σχετικά με το μέλλον του ιταλικού Grand Prix, όλα είναι ανοιχτά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η συμφωνία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016 και ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 έχει πολλάκις ρίξει λάδι στη φωτιά τονίζοντας πως η θέση του αγώνα της γειτονικής χώρας στο καλεντάρι δεν είναι εξασφαλισμένη.

Τώρα, έδωσε νέα διάσταση στο θέμα καθώς ξεκίνησε συνομιλίες με τους υπευθύνους της Ίμολα! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το motorsport.com ο 84χρονος συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης, Daniele Manca! Η συνάντηση έγινε στο Λονδίνο και σε αυτή συμμετείχαν ακόμα ο πρόεδρος της CON.AMIN. Stefano Manara αλλά και ο ομόλογός του στη Formula Imola, Uberto Selvatico Estense.

Advertisement
Advertisement

«Θέλαμε να δείξουμε στον Ecclestone πόσο πρόθυμη είναι η Ίμολα να επιστρέψει στη Formula 1 αλλά και να βοηθήσει ώστε να παραμείνει ο ιταλικός αγώνας στο πρόγραμμα. Παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας για αναβάθμιση της πίστας, τονίσαμε τις επενδύσεις που έχουμε ήδη κάνει αλλά και το πλάνο μας για τα επόμενα χρόνια. Ο Bernie μας είπε πως δεν ήθελε ποτέ να φύγει το σπορ από την Ίμολα και πρέπει να μη ξεχνάει πως ο Enzo Ferrari του είχε ζητήσει το ιταλικό Grand Prix να διεξάγεται στη δική μας πίστα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμα πρέπει να διευθετηθούν, προφανώς ένα από αυτά είναι το οικονομικό. Όμως ο Ecclestone συμφώνησε να εξετάσει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους βάσει των οποίων η F1 θα μπορούσε να γυρίσει στην Ίμολα. Στόχος μας είναι το 2017», είπε ο Manca.

ecclestone-dark640tall

Ωραία βέβαια όλα αυτά αλλά εμείς θα τονίσουμε το… θολό τοπίο και στη συγκεκριμένη εκδοχή, που δεν είναι άλλο από το οικονομικό. Είναι σαφές πως ο δαιμόνιος Βρετανός επιχειρηματίας δεν αρέσκεται σε κινήσεις βάσει ρομαντισμού αλλά συμφέροντος.