FORMULA 1

Θα κοκκινίσει σήμερα η Μόντσα;

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα κοκκινίσει σήμερα η Μόντσα;

FORMULA 1

Θα κοκκινίσει σήμερα η Μόντσα;

FORMULA 1

Μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές του πρωταθλήματος της F1, είναι αναμφισβήτητα το Ιταλικό GP, ειδικά αν σ’ αυτό πρωταγωνιστήσουν οι Ferrari. Ο ναός της Ταχύτητας, το θρυλικό πάρκο της Μόντσα που βρίσκεται στα περίχωρα του Μιλάνο αποτελεί τη φυσική έδρα των κόκκινων.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Εκεί οι tifozi απαιτούν νίκη και μόνο, εκεί ο Berger έγραψε ιστορία σπάζοντας το απόλυτο σερί των ανίκητων McLaren το 1988 μέρες μετά το θάνατο του Enzo Ferrari. Οι τελευταίες δυο φορές που κέρδισαν εκεί οι Ferrari ήταν με το Schumacher το 2006 και με τον Alonso το 2010.

Χτες οι Raikkonen και Vettel κατάφεραν να κάνουν το 2-3 στις κατατακτήριες δοκιμές πίσω από τη Mercedes του Lewis Hamilton. Ειδικά για το Raikkonen ήταν η καλύτερη του επίδοση με τη Ferrari από το Μονακό του 2009.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας μετά το τέλος της διαδικασίας ο Iceman δε δίστασε να εκφράσει την έκπληξή του: “Κατά κάποιο τρόπο είναι μεγάλη έκπληξη για μας ότι ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις Mercedes. Πολλές φορές οι φίλαθλοι επικεντρώνονται στην Παρασκευή αλλά εκεί δεν μετράνε οι χρόνοι καθώς κάνεις ότι θέλεις. Δεν έχει διαφορά από τη στιγμή που θα κάνεις τη δουλειά σου αν καταλήξεις 10ος ή 1ος; Στις δοκιμές όμως όλα δούλεψαν καλά για μας. Φυσικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη δεύτερη ή την τρίτη θέση αλλά εδώ περιμέναμε περισσότερες δυσκολίες δεδομένης της μορφής της πίστας οπότε είναι έκπληξη το που βρεθήκαμε. Όταν βρίσκεσαι πιο πίσω η πρώτη στροφή μπορεί να είναι πρόβλημα με τόσα μονοθέσια τριγύρω σου. Το πιο σημαντικό της 2ης θέσης είναι ότι θα αποφύγω τα προβλήματα της 1ης στροφής οπότε θα έχω περισσότερες πιθανότητες στον αγώνα“.

Από την πλευρά του ο Vettel που εκκινεί 3ος, συμπλήρωσε: “Το θετικό είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά το Lewis, αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για τον αγώνα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές θα είναι σκληρός αγώνας. Οι Mercedes έχουν κορυφαίο ρυθμό όπως διαπιστώσαμε τόσες φορές φέτος“.

Advertisement

Ο Hamilton καλωσόρισε την πρόοδο της Ferrari: “Είναι ωραίο να έχουμε κόντρα. Ο ρυθμός μας είναι δυνατός και ελπίζω να το δείξω αυτό στον αγώνα. Δεν θέλω να περιορίσω τα όνειρα του Sebastian αλλά έχω και εγώ όνειρα. Σίγουρα η κερκίδα θα θέλει να κερδίσουν οι Ferrari όμως είμαι σίγουρος πως θα είναι ευχαριστημένοι αν διατηρήσουν τις θέσεις τους“.

Στη Mercedes υπάρχει προβληματισμός μετά το πρόβλημα που παρουσίασε η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος στο μονοθέσιο του Rosberg που εκκινεί 4ος σήμερα δίπλα στο Vettel.

Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff σημείωσε: “Δεν ξέρουμε την πηγή του προβλήματος στη μονάδα ισχύος του Nico. Νομίζουμε πως δε σχετίζεται με την απόδοση. Αν ανακαλύψουμε πως είναι σημαντικό και θέτει σε κίνδυνο τον αγώνα του Lewis προφανώς θα σκεφτούμε να του αλλάξουμε μονάδα. Το μονοθέσιο μας έχει σπουδαίο ρυθμό και είναι καλύτερα να είμαστε σίγουροι. Ο συνδυασμός της προηγούμενης μονάδας ισχύος σε συνδυασμό με σετάρισμα όχι ανάλογο των συνθηκών έφερε το Nico στην 4η θέση. Αν αλλάξεις μονάδα ισχύος πριν τις δοκιμές σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο. Αυτή που έχει τώρα ο Nico έχει τερματίσει σε 6 αγώνες και λογικά η απόδοσή της έχει μια κάμψη. Παραταύτα μπορεί να περάσει τις Ferrari“.

Ο χρόνος του Hamilton χτες στο 1.23.4 ήταν επτά δέκατα ταχύτερος από τον αντίστοιχο περσινό που του είχε δώσει την pole. Ο Βρετανός κυριάρχησε σε όλες τις περιόδους ελεύθερων και κατατακτήριων δοκιμών. Η Pirelli εκτιμά πως η κυρίαρχη στρατηγική για τον αγώνα θα είναι το ένα πιτ στοπ. Σε σύνολο 53 γύρων η Ιταλική εταιρεία θεωρεί πως όποιος εκκινήσει με τη μαλακή γόμα θα βάλει τη μέση στον 21ο γύρο και θα πάει έτσι μέχρι το τέλος. Οι αναλύσεις δείχνουν πως η στρατηγική των δυο πιτ στοπ είναι μόλις 1.5 sec πιο αργή. Ο αγώνας ξεκινά στις 14:00 ώρα τοπική.

Advertisement