Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα κάνει o Massa την ανατροπή στο Σπα;

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα κάνει o Massa την ανατροπή στο Σπα;

FORMULA 1

Θα κάνει o Massa την ανατροπή στο Σπα;

FORMULA 1

Ο Felipe Massa έχει κερδίσει στο Βέλγιο το 2008 ήταν η προτελευταία του νίκη πριν το Βραζιλιάνικο GP του 2008.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το πρωτάθλημα της F1 ξαναρχίζει αυτή την Κυριακή με τον 12ο αγώνα στην θρυλική πίστα του Σπα. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams έχει κερδίσει στο Βέλγιο το 2008 ήταν η προτελευταία του νίκη πριν το Βραζιλιάνικο GP του 2008 όπου για δευτερόλεπτα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας πανηγύριζε προτού περάσει ο Hamilton τη γραμμή τερματισμού 5ος και πάρει τον τίτλο.

Μετέπειτα η καριέρα του Massa πήρε την κατιούσα, ο σοβαρός τραυματισμός του στο Ουγγρικό GP του 2009 από ελατήριο που αποκολλήθηκε από τη Brawn του συμπατριώτη του Rubens Barrichello έπαιξε σημαντικό ρόλο σ’ αυτό. Ο Massa επισκιάστηκε από το Alonso στη Ferrari το 2010 και φέτος βρήκε διέξοδο στη Williams.

Advertisement
Advertisement

H βρετανική ομάδα έχει κάνει φέτος την έκπληξη με σταθερές παρουσίες στο βάθρο και πολύ ανταγωνιστικές εμφανίσεις. Οι δυο ερχόμενοι αγώνες, τελευταίοι επί Ευρωπαϊκού εδάφους σε Σπα και Μόντσα ταιριάζουν γάντι στα χαρακτηριστικά της FW36 πόσο μάλλον που η μονάδα ισχύος της Mercedes μπορεί να κάνει τη διαφορά σ’ αυτές τις πίστες δυναμόμετρο.

Μιλώντας σχετικά ο Massa τόνισε μεταξύ άλλων: “Νομίζω πως η Μόντσα, το Σπα, το Ώστιν και ίσως το Ιντερλάγος και η Γιας Μαρίνα έχουν μεγάλες ευθείες. Το μονοθέσιο μας είναι ανταγωνιστικό σε πολλές πίστες και όχι μόνο ταχύτερο. Ίσως στο Σπα είμαστε πιο καλοί όμως πρέπει να προσπαθήσουμε αν είμαστε καλοί σε όλες τις πίστες. Δεν είναι ακατόρθωτο σε κάποιες εξ’ αυτών να βρεθούμε πιο μπροστά από τις Mercedes“.

Advertisement

Από την πλευρά του ο έτερος πιλότος της Williams Valtteri Bottas, φέτος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Ο Φινλανδός ανέβηκε 3 φορές στο βάθρο και η συνολική συγκομιδή βαθμών έφτασε τους 95 έναντι 40 του Massa. Ο Bottas μιλώντας για τον επικείμενο αγώνα στο Σπα τόνισε: “Θεωρητικά στο Σπα και στη Μόντσα θα είμαστε πολύ καλοί ίσως είναι για μας οι κορυφαίες ευκαιρίες της χρονιάς για μια νίκη. Όμως πρέπει να τα πάμε καλά και σε πίστες που δεν απαιτούν καλή τελική ταχύτητα“.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων πίστας της Williams, Rob Smedley συμπλήρωσε: “Το μονοθέσιο μας έχει καλή αεροδυναμική απόδοση με χαμηλές κλίσεις στις αεροτομές. Επίσης με τη μέση γόμα της Pirelli μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσεις τη σωστή θερμοκρασία στο Σπα και το μονοθέσιο μας τα καταφέρνει καλά σ’ αυτό ειδικά αν το θέμα είναι στον εμπρός άξονα. Αισιοδοξώ πως θα τα πάμε ιδιαίτερα καλά σ’ αυτούς τους αγώνες“.

Advertisement

Το Βελγικό GP θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 24/8 και θα μεταδοθεί απευθείας από τον Alpha (14:10). Το Ιταλικό είναι προγραμματισμένο για τις 7/9.