Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα είναι καλύτερη φέτος η Ferrari;

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα είναι καλύτερη φέτος η Ferrari;

FORMULA 1

Θα είναι καλύτερη φέτος η Ferrari;

FORMULA 1

Στην πρόοδο της Ιταλικής ομάδας ποντάρουν τις όποιες ελπίδες τους για καλύτερο θέαμα φέτος οι απανταχού φίλοι της F1. Την ίδια στιγμή στη Ferrari επενδύουν στο φόβο, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μιλώντας σχετικά ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Maurizio Arrivabene τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτή την περίοδο δουλεύουμε πολύ σκληρά, με μεγάλη ένταση και είμαστε τρομοκρατημένοι γιατί φοβόμαστε για το μέλλον οπότε δεν υπάρχει εφησυχασμός. Πέρυσι ήμασταν δεύτεροι όμως το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι πρωταθλητές που κυριάρχησαν πέρυσι. Ο ρεαλιστικός φόβος είναι κάτι θετικό γιατί πηγάζει από την επιθυμία και την ορμή να κάνεις νέα πράγματα. Φυσικά οι υπόλοιποι αντίπαλοι, Red Bull, Williams αλλά και McLaren μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνοι».

Ο πρόεδρος της Scuderia Sergio Marchionne έχει ξεκαθαρίσει πως περιμένει από το Raikkonen «θαύματα» φέτος ενώ ο Vettel που κέρδισε τρεις φορές πέρυσι τις Mercedes δείχνει συνειδητοποιημένος για το τι θα αντιμετωπίσει φέτος: «Η υπεροχή τους δεν οφείλεται μόνο στην υβριδική μηχανή και την απόδοσή της αλλά είναι συνδυασμός πραγμάτων. Είχαν εξαρχής ένα σπουδαίο μονοθέσιο που βελτιώνουν σταθερά. Τι να πούμε για τη μηχανή είναι πανίσχυρη και θα συνεχίσει να είναι. Όποιος να τους κοντράρει πρέπει να κάνει μεγαλύτερα βήματα προόδου απ’ αυτούς. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό μονοθέσιο και απ’ όσα ξέρω για το τι γίνεται στο Μαρανέλο υπάρχουν βάσιμες ελπίδες. Δε ξέρω βέβαια τι κάνουν οι άλλοι…».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της Williams Pat Symonds είναι πεπεισμένος ότι η υβριδική μηχανή που δίνει η Mercedes στη Williams δε διαφέρει σε απόδοση απ’ αυτή της Ferrari: «Όλες οι αναλύσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει απόκλιση στην ισχύ, δεν ξέρω τι γίνεται με την απαγωγή θερμότητας όμως…».

marchionne-arrivabene640

Από την πλευρά του ο Marchionne (φωτ. αριστερά) όπου σταθεί και όπου βρεθεί αναφέρει: «Αν υπάρχει μια συμβουλή προς τον εαυτό μου και τα στελέχη της ομάδας είναι να φοβούνται πάρα πολύ τον αντίπαλο. Μέχρι να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι φέτος η Mercedes δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε».

Advertisement

Οι δοκιμές εξέλιξης φέτος είναι μόνο δυο περίοδοι στη Βαρκελώνη από 22-25/2 και από 1-4/3.