Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα διατηρήσει τη δυνατότητα βέτο η Ferrari

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα διατηρήσει τη δυνατότητα βέτο η Ferrari

FORMULA 1

Θα διατηρήσει τη δυνατότητα βέτο η Ferrari

FORMULA 1

Το 2021 αναμένεται η νέα σημαντική σελίδα στους κανονισμούς της Formula 1, με τις αλλαγές να επεκτείνονται και σε τομείς… πολιτικής.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τεχνικούς κανονισμούς ή τη μορφή των αγωνιστικών τριημέρων (ή διημέρων), θα έχουμε αλλαγές δεδομένων και σε άλλους τομείς. Ωστόσο, παρά την επιθυμία της Liberty Media (που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ) για το αντίθετο, η Ferrari θα διατηρήσει τη δυνατότητα να ασκεί βέτο σε κάποιες αλλαγές.

Η ιταλική είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο – παράσημο λόγω της συνεχούς παρουσίας της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τη θέσπιση του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1950.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί. Ειδικά η εφημερίδα Gazzetta dello Sport, αναφέρει πως η Ferrari έχει διατηρήσει και τα οικονομικά μπόνους. Όσο για το δυνατότητα βέτο, μπορεί να αφορά κανονισμούς που αφορούν σε υβριδικές μηχανές, οικονομικά και το «DNA της F1».

Advertisement
Advertisement

Κάπου εδώ έχουν σημασία πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, που υποστήριξε πως το δικαίωμα βέτο δεν είναι σημαντικό μόνο για την ομάδα του αλλά για το σπορ γενικότερα. Γιατί; Διότι σύμφωνα με τον Ιταλό αποτρέπει τη δυνατότητα να αλλάξει η μορφή του σπορ με τρόπο που δεν είναι προς το συμφέρον των ομάδων.