FORMULA 1

Θα χάσει την ευκαιρία ο Wehrlein;

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα χάσει την ευκαιρία ο Wehrlein;

FORMULA 1

Θα χάσει την ευκαιρία ο Wehrlein;

FORMULA 1

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού και την επιτυχημένη συμμετοχή του σε δοκιμές της F1 με τη Mercedes, o Pascal Wehrlein φερόταν πολύ κοντά στο να κάνει το 2016 το ντεμπούτο του ως επίσημος οδηγός στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, αυτό μόνο σίγουρο δεν φαντάζει πια…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία της Mercedes με τη Manor για την παροχή κινητήρων, εύλογα όλοι σκέφτηκαν πως η αδύναμη ομάδα με έδρα το Μπάνμπουρι, θα αποτελέσει και το… «αγροτικό» του ταλαντούχου Γερμανού οδηγού.

Όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που η εταιρεία από τη Στουτγάρδη είναι διατεθειμένη να προσφέρει για να εξασφαλίσει θέση οδηγού στον 21χρονο, δεν είναι αρκετά.

Advertisement
Advertisement

«Φαίνεται πως αυτά τα χρήματα κάθε άλλο παρά είναι αρκετά», παραδέχθηκε ο Αυστριακός μάνατζερ μιλώντας στο Autosport. Εύλογη παρατήρηση αν αναλογιστεί κανείς πως την ίδια θέση διεκδικεί ο Rio Haryanto που «κουβαλάει» τετραπλάσια οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση της Ινδονησίας.

wehrlein-redbullringtest-a640

Με τον Wehrlein (που έγινε ο νεότερος νικητής αγώνα αλλά και πρωταθλητής στην ιστορία του DTM) να βρίσκεται ακόμα στον… «αέρα», η Mercedes καθυστερεί να ανακοινώσει και τη σύνθεση της ομάδας της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού για το 2016. Αν ο γεννημένος στο Σιγκμαρίνγκεν οδηγός κάνει τελικά το μεγάλο βήμα, τη θέση του αναμένεται να πάρει ο πρωταθλητής του GP3 Series, Esteban Ocon.