Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα μπει στη Formula 1 η Andretti Autosport;

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα μπει στη Formula 1 η Andretti Autosport;

FORMULA 1

Θα μπει στη Formula 1 η Andretti Autosport;

FORMULA 1

Μπορεί αυτή την περίοδο λόγω των συζητήσεων για την αλλαγή στην τεχνολογία των κινητήρων ενόψει 2021 να γίνεται συζήτηση για την εμπλοκή νέων κατασκευαστών στη Formula 1, όμως ενδιαφέρον υπάρχει και από ιδιωτικές ομάδες!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μία από αυτές είναι η Andretti Autosport, η ομάδα του Michael Andretti, πρώην οδηγού της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που είχε τρέξει σε 13 Grand Prix με τη McLaren στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 1993.

Κι αν ως team manager είναι πιο επιτυχημένος, είναι προφανώς μέλος μίας οικογένειας που ζει για τους αγώνες, αφού ο πατέρας του, Mario, είναι πραγματικός θρύλος. Ανάμεσα στις σπουδαίες επιτυχίες της γεμάτης καριέρας του, ήταν και η κατάκτηση του τίτλου του 1978 στη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η Andretti Autosport λοιπόν, είναι μία πολύ επιτυχημένη αγωνιστική ομάδα. Με μακρά παράδοση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ειδικά στα IndyCar –ήταν μάλιστα αυτή που διαχειρίστηκε και τη συμμετοχή του Fernando Alonso στο Indy 500.

alonso-indy500-1st-test-e640

Όμως πλέον δραστηριοποιείται και σε άλλους θεσμούς ανά τον πλανήτη, τη Formula E, το πρωτάθλημα V8 Supercars, ακόμα και το Global Rallycross. Και φυσικά, σκέφτεται διαρκώς το μεγάλο βήμα, προς τη Formula 1.

Advertisement

«Προφανώς είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί σημαντική οικονομική στήριξη από επενδυτή. Δεν θα μπορούσα να κάνω ένα τέτοιο βήμα μόνος μου. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν συζητήσεις, ακόμα και συμφωνίες που όμως δεν προχώρησαν τελικά. Όμως πάντα κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά και η Formula 1 αποτελεί στόχο για εμάς», είπε ο Michael Andretti στο DW Motorsport.

Όλα αυτά την ώρα που από πέρυσι έχουμε μία άλλη αμερικανική ομάδα στη Formula 1, τη Haas F1. Και φυσικά, έχουμε έναν άκρως επιτυχημένο αγώνα, στο Circuit of the Americas, στο Τέξας.

Advertisement