Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα αγοράσει την Toro Rosso η Renault;

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα αγοράσει την Toro Rosso η Renault;

FORMULA 1

Θα αγοράσει την Toro Rosso η Renault;

FORMULA 1

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την πρόθεση της Renault να επιστρέψει ως κατασκευαστής στη Formula 1, εκεί όπου τώρα βρίσκεται μόνο ως προμηθευτής μονάδων ισχύος στις Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso. Μάλιστα, είναι κοντά στην εξαγορά της δεύτερης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O Dietrich Mateschitz τάραξε τα νερά της Formula 1 πριν από μία δεκαετία όταν έκανε κάτι που δεν είχε κάνει κανένας στο παρελθόν: κατεβάζοντας δύο ομάδες στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Έκτοτε η STR λειτούργησε ως ομάδα ανάδειξης νέων ταλέντων που προέρχονταν από την ακαδημία της Red Bull, με τους Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo να είναι αυτοί που πραγματικά έκαναν τη διαφορά.

Όμως τώρα, το ενδεχόμενο πώλησής της είναι πιο πιθανό από ποτέ, ειδικά από τη στιγμή που αποτελεί εξαιρετικό πεδίο βάσης για την Renault. Είναι μία ομάδα εδραιωμένη και κυρίως, χωρίς χρέη. Άρα είναι πιθανότερος υποψήφιος από τη Force India ή τη Lotus που βρίσκονταν επίσης στη σχετική λίστα.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά, ο ισχυρός άνδρας των αγωνιστικών προγραμμάτων της Red Bull, Helmut Marko, τόνισε: «Μπορεί να πουλήσουμε την STR αλλά δεν είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε. Κι ακόμα κι αν αυτό συμβεί, θα συνεχίσουμε να έχουμε συνεργασία με τη Renault».

O Marko ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα Junior Red Bull δεν κινδυνεύει

Από την πλευρά της γαλλικής εταιρείας, ο αγωνιστικός διευθυντής του προγράμματος F1, Cyril Abiteboul, ήταν πιο διπλωματικός σε δηλώσεις του στο Autosport: «Θέλουμε να αυξήσουμε τα ανταποδοτικά οφέλη της συμμετοχής μας στην F1. Να αυξήσουμε την προβολή μας. Είναι κάτι που θα κάνουμε άμεσα και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έχουμε συμβόλαιο δύο ετών με τη Red Bull, το οποίο θέλουμε να ολοκληρώσουμε με καλύτερα αποτελέσματα».