Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τέλος εποχής για Dennis στη McLaren

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για Dennis στη McLaren

FORMULA 1

Τέλος εποχής για Dennis στη McLaren

FORMULA 1

Μετά από 36 χρόνια υπηρεσίας στη McLaren, o Ron Dennis τέθηκε εκτός της βρετανικής ομάδας με την πλειοψηφία του διοικητικού της συμβουλίου να αποφασίζει την άμεση και πρόωρη αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ιστορικής ομάδας ανέφερε:

«Από σήμερα ο Ron Dennis δεν κατέχει το ρόλο του Chief Executive Officer του McLaren Technology Group. Ωστόσο, παραμένει μέτοχος αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Τα 35 χρόνια που πέρασαν, η συνεισφορά του στην επιτυχία της McLaren ήταν κολοσσιαία. Στη θητεία του η ομάδα κατέκτησε 17 παγκόσμια πρωταθλήματα και κέρδισε 158 Grand Prix, αριθμοί που τον χρίζουν ως τον πιο επιτυχημένο ηγέτη στη ιστορία της Formula 1. Όπως ο ιδρυτής της εταιρείας, Bruce McLaren, ο Ron είναι μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στο σπορ. Το McLaren Technology Group βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης διαδόχου».

Advertisement
Advertisement

Ο 69χρονος μπαίνει λοιπόν σε υποχρεωτική άδεια μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, τον προσεχή Ιανουάριο. Διατηρεί το 25% του McLaren Group, την ώρα που ο επί σειρά ετών συνεργάτης του και επιχειρηματίας, Mansour Ojjeh κατέχει το ίδιο ποσοστό και το άλλο 50% ανήκει στη Mumtalakat από το Μπαχρέιν.

dennis-66meeting-640

Προηγήθηκαν δύο χρόνια εντάσεων ανάμεσα στους μετόχους, με τον Dennis να βλέπει αυτή την εξέλιξη να έρχεται. Φέρεται μάλιστα να είχε ενημερωθεί πως τον Ιανουάριο θα ήταν το… τέλος του δρόμου και γι’ αυτό προσπάθησε να εξαγοράσει την ομάδα με συμμάχους ένα κονσόρτιουμ από Κινέζικες εταιρείες, που προσέφερε 1.65 εκατομμύρια λίρες.

Advertisement

Όχι μόνο αυτό δεν απέδωσε καρπούς αλλά κορύφωσε τις πολεμικές διαθέσεις των υπολοίπων, με το παραπάνω αποτέλεσμα.