Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τέλος από τη Williams o Kubica

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος από τη Williams o Kubica

FORMULA 1

Τέλος από τη Williams o Kubica

FORMULA 1

Οι δρόμοι της Williams F1 και του Robert Kubica θα χωρίσουν στο τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019!

Advertisement
Advertisement

Αυτό ανακοινώθηκε από τη βρετανική ομάδα, που τονίζει πως είναι απόφαση του Πολωνού να αποχωρήσει – όπως όλα δείχνουν γενικότερα από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Audi ώστε να τρέξει για λογαριασμό της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM).

Ο 34χρονος πραγματοποίησε φέτος τη μεγάλη επιστροφή στην F1, σε μία ιστορία σαν παραμύθι, μιας και ήταν απών οκτώ σεζόν (!) λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού του στο ξεκίνημα του 2011, τρέχοντας στο Rally Ronde di Andorra.

Παρά τους σημαντικούς περιορισμούς στην κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού, ο ταλαντούχος οδηγός πάλεψε να επιστρέψει πίσω από το τιμόνι, συμμετείχε σε διάφορους θεσμούς και τελικά πέτυχε και το μεγάλο όνειρο της επιστροφής στην F1.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά για ένα τεστ με τη Renault, που έφερε περισσότερα τεστ με τη γαλλική ομάδα αλλά και τη Williams που πέρυσι του πρόσφερε ρόλο δοκιμαστή, πριν τον κάνει φέτος επίσημο οδηγό της.

Ο Kubica έχει κερδίσει το μοναδικό βαθμό της ιστορικής ομάδας φέτος, με τη δέκατη θέση στο Grand Prix Γερμανίας, έχει όμως ηττηθεί κατά κράτος από τον rookie teammate του, George Russell. Δεδομένου αυτού, όλα δείχνουν πως αφού πέτυχε τον μεγάλο στόχο, τώρα θα στραφεί σε θεσμό με λιγότερες απαιτήσεις, ώστε να μπορεί να είναι και πιο ανταγωνιστικός.

Advertisement

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για αυτά τα δύο χρόνια και που με βοήθησε να επιστρέψω στο grid της F1. Απόλαυσα την περίοδο εδώ αλλά νιώθω πως ήρθε η ώρα να προχωρήσω στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου», είπε ο Kubica.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ποιος θα είναι στο πλευρό του Russell το 2010, σημειώνοντας πως ο Nico Hulkenberg που έχει περάσει από την βρετανική ομάδα, είναι διαθέσιμος.

Advertisement