Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τελικά πόσο αργή είναι η McLaren Honda;

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελικά πόσο αργή είναι η McLaren Honda;

FORMULA 1

Τελικά πόσο αργή είναι η McLaren Honda;

FORMULA 1

Πολλά ειπώθηκαν μετά την ψυχρολουσία της McLaren στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, τόσο από εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά κυρίως, από μέλη της βρετανικής ομάδας. Και η ομοβροντία επιθέσεων κατά της Honda δεν σταμάτησε ούτε μετά την πρεμιέρα της Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Η ιστορική ομάδα έφυγε από τη Μελβούρνη με μηδενική συγκομιδή βαθμών. Ο Fernando Alonso πήγε για την υπέρβαση όντας εντός βαθμολογούμενης δεκάδας μέχρι λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας στο Άλμπερτ Παρκ. Και κάπου εκεί ήρθε το εντυπωσιακό διπλό προσπέρασμα όπου η Force India του Esteban Ocon και η Renault του Nico Hulkenberg τον πέρασαν σαν σταματημένο.

Λίγο αργότερα αποσύρθηκε λόγω προβλήματος στην ανάρτηση της MCL32, ενώ ο teammate του Stoffel Vandoorne έβλεπε την καρό σημαία μόλις 13ος. Σίγουρα όχι ότι θα περίμενε μία ομάδα με τέτοια ιστορία, στην τρίτη πλέον σεζόν συνεργασίας της με τη Honda που ακόμα, αδυνατεί να της προσφέρει ανταγωνιστικές μονάδες ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικές των ισορροπιών ήταν οι δηλώσεις του Alonso μετά την ολοκλήρωση αγώνα του εναρκτήριου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, που δεν δίστασε να τοποθετήσει την ομάδα του σε ρόλο ουραγού.

alonso-barc17test1-e640

«Νομίζω πως είμαστε τελευταίοι. Από πλευράς απόδοσης, εκεί βρισκόμαστε τώρα. Ήμουν στη δέκατη θέση γιατί ο γύρος μου στις κατατακτήριες ήταν πάρα πολύ καλός. Στην εκκίνηση κατάφερα να κερδίσω μία θέση και η εγκατάλειψη του Grosjean μας έδωσε άλλη μία. Άρα υπό φυσιολογικές συνθήκες, σε ένα φυσιολογικό σιρκουί, θα πρέπει να είμαστε στις δύο τελευταίες θέσεις», είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Advertisement

Μένει να δούμε αν στον επόμενο αγώνα, στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάης με τις μεγάλες ευθείες, θα επαληθευτούν τα λεγόμενά του.