Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τελικά δεν «αυτοκτόνησε» ο Grosjean

Ελλάδα 23:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελικά δεν «αυτοκτόνησε» ο Grosjean

FORMULA 1

Τελικά δεν «αυτοκτόνησε» ο Grosjean

FORMULA 1

Όταν ο Romain Grosjean ανακοίνωνε την απόφασή του να γυρίσει την πλάτη στην εργοστασιακή πλέον συμμετοχή της Renault, για να ενταχθεί στο δυναμικό της «Σταχτοπούτας» Haas F1, πολλοί έκαναν λόγο για «επαγγελματική αυτοκτονία». Χρειάστηκαν μόνο δύο Grand Prix για να αποδειχθεί πόσο λάθος έκαναν…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

«Κάποιοι χαρακτήρισαν έτσι την επιλογή μου αλλά έκαναν λάθος. Συγνώμη παιδιά», είπε χαριτολογώντας στο motorsport.com ο Γάλλος. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Φυσικά ευχαριστώ την Total (σ.σ. επί σειρά ετών χορηγός του), τη Renault και όλους στο εργοστάσιο του Ένστον που με βοήθησαν αυτά τα χρόνια. Όμως έκανα μία επιλογή. Πίστευα σε αυτό το εγχείρημα και απ’ όσα είχα δει, ήμουν σίγουρος πως θα ήταν επιτυχημένο».

Όμως ακόμα και ο 29χρονος δεν μπορούσε να διανοηθεί πως θα τερμάτιζε έκτος στην πρεμιέρα της σεζόν στην Αυστραλία, που ήταν και ο παρθενικός αγώνας της αμερικανικής ομάδας στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

grosjean-bahrain16-c640tall

Κι αν κάποιοι «βάφτισαν» αυτό το πλασάρισμα τυχερό και πως ήρθε λόγω της διακοπής του αγώνα που επέτρεψε στον Grosjean να μη χάσει χρόνο σε αλλαγή ελαστικών, μετά ήρθε το Μπαχρέιν. Εκεί, σε έναν καθαρό αγώνα, ο Γάλλος σκαρφάλωσε στην εντυπωσιακή πέμπτη θέση!

Έτσι μετά από δύο αγώνες, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με 18 πόντους στο ενεργητικό του. «Πρώτη φορά βρίσκομαι τόσο ψηλά στη βαθμολογία», είπε χαμογελώντας. Και ακόμα, είναι μόνο στην αρχή μίας σεζόν που ξεκίνησε πολύ καλύτερα απ’ ότι ευχόταν. Όλα αυτά, έχοντας σταθερά στον ορίζοντά του, μία θέση στη Ferrari για το 2017.