Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ενισχύεται η τεχνική ομάδα της Williams

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενισχύεται η τεχνική ομάδα της Williams

FORMULA 1

Ενισχύεται η τεχνική ομάδα της Williams

FORMULA 1

Μπορεί οι εποχές κυριαρχίας της στον μαγικό κόσμο της Formula 1 να αποτελούν προ πολλού παρελθόν, όμως η Williams δεν το βάζει κάτω.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η ομάδα των… ρομαντικών, θέλει φέτος να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ώστε να επιστρέψει σε πιο… αρμόζουσες μάχες: για βάθρα, νίκες και τίτλους. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά ο Sir Frank Williams ξέρει καλά πως αν έχει μία ελπίδα αναρρίχησης στην ιεραρχία της F1, είναι τώρα.

Εκτός λοιπόν από την πρόσληψη του πολύπειρου Felipe Massa που το 2014 θα έχει ηγετικό ρόλο, με τον Valtteri Bottas στο πλευρό του, η Williams στρατολόγησε και αρκετούς έμπειρους τεχνικούς που θα πλαισιώσουν τον ικανότατο Pat Symonds.

Advertisement
Advertisement

O προερχόμενος από τη Force India (με πρότερη θητεία και στη McLaren) Jakob Andreasen ανέλαβε το ρόλο του Επικεφαλής Μηχανολογικών Λειτουργιών. Στο πλευρό του θα έχει δύο τεχνικούς που επιστρέφουν σε παλιά λημέρια. Τον Craig Wilson που μετά από τη θητεία του στη Mercedes, επιστρέφει στο Γκροβ ως επικεφαλής vehicle dynamics αλλά και τον Rod Nelson που άφησε τη Lotus, για φορέσει ξανά τα χρώματα της Williams, ως επικεφαλής μηχανολόγος δοκιμών.

Παράλληλα, ο Max Nightingale, επί σειρά ετών μέλος της ομάδας του Sir Frank, προάγεται σε επικεφαλής τεχνολογιών.

«Η Williams είναι αποφασισμένη να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς της τις επόμενες σεζόν και αυτές οι αλλαγές δίνουν συνέχεια στην επιθετική μας προσέγγιση σχετικά με τη στρατολόγηση μερικών από εκ των πιο ταλαντούχων ανθρώπων που εμπλέκονται στο σπορ», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής τεχνικός της βρετανικής ομάδας, Pat Symonds.

Advertisement

Η ανακοίνωση των παραπάνω, δεν περιελάμβανε ούτε λέξη σχετικά με τον μέχρι πρότινος μηχανικό αγώνα του Felipe Massa στη Ferrari, Rob Smedley. Ο Βρετανός φημολογείται εδώ και μήνες πως θα μετακομίσει στη Williams, κάτι όμως που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Advertisement