Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ταχύτερος ο Vettel στην πρώτη ημέρα δοκιμών του Άμπου Ντάμπι

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταχύτερος ο Vettel στην πρώτη ημέρα δοκιμών του Άμπου Ντάμπι

FORMULA 1

Ταχύτερος ο Vettel στην πρώτη ημέρα δοκιμών του Άμπου Ντάμπι

FORMULA 1

Μπορεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 να ολοκληρώθηκε, ωστόσο ξεκίνησε ήδη η δουλειά σχετικά με την επόμενη σεζόν, με τις δοκιμές που πραγματοποιούνται στο Άμπου Ντάμπι σχετικά με τα ελαστικά της Pirelli.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρωταγωνιστής ήταν ο Sebastian Vettel που παρότι το πρωί είχε μία έξοδο στη στροφή ένα του σιρκουί των Εμιράτων, κατάφερε το απόγευμα να τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης με χρόνο 1.36.812.

Πίσω από τον οδηγό της Ferrari κατατάχθηκε ο Valtteri Bottas, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου το τεστ αυτό για τη Mercedes, μιας και ο πρωταθλητής Lewis Hamilton είναι ήδη… διακοπές. Ο Φινλανδός ήταν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω, χάρη στην επίδοση που είχε σημειώσει το πρωί.

Advertisement

Τρίτος ήταν ο Lance Stroll, που φόρεσε για πρώτη φορά την αγωνιστική φόρμα της Force India αν και ακόμα, δεν έχει ανακοινωθεί η δεδομένη συνεργασία του με αυτή τη νέα σεζόν.

Advertisement

Ο Max Verstappen ήταν τέταρτος για λογαριασμό της Red Bull Racing, κι όπως κι ο Bottas δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του το απόγευμα.

Advertisement

Τα βλέμματα τράβηξε ο Pietro Fittipaldi, που έκανε ντεμπούτο στην F1, οδηγώντας για τη Haas. Ο Βραζιλιάνος προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας το πρωί, όταν παρέδωσε πνεύμα η υβριδική μηχανή της Ferrari. Όμως επέστρεψε μερικές μέρες μετά και βελτιωνόταν συνεχώς.

Για τον Kimi Raikkonen, η πρώτη ημέρα δουλειάς στη Alfa Romeo Sauber ήταν όπως και η τελευταία στη Ferrari. Ολοκληρώθηκε πρόωρα και με πρόβλημα στα ηλεκτρικά! Βέβαια αυτή τη φορά, η ατυχία ήρθε προς το τέλος της ημέρας, με τον Iceman να προλαβαίνει να καλύψει 102 γύρους – απόσταση που ισοδυναμεί με σχεδόν δύο Grand Prix στη Γιας Μαρίνα.

Αναλυτικά η κατάταξη: