Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3 του Μπαχρέιν

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3 του Μπαχρέιν

FORMULA 1

Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3 του Μπαχρέιν

FORMULA 1

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή των χρόνων στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μπαχρέιν. Μετά το δύο στα δύο που έκανε την Παρασκευή ο Sebastian Vettel, σήμερα ταχύτερος ήταν ο Max Verstappen για λογαριασμό της Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 34 βαθμούς και οδοστρώματος στους 38. Εύλογα η δράση ήταν αρχικά περιορισμένη, τουλάχιστον σε ότι αφορούσε στους κορυφαίους συνδυασμούς.

Μόνο στο τελευταίο τέταρτο, μετά από το καθεστώς κόκκινης σημαίας εξαιτίας της εξόδου του Romain Grosjean στη στροφή 4, είχαμε φουλ ρυθμούς εντός πίστας! Όλοι έβαλαν την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli και οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν.

Advertisement
Advertisement

Ο Verstappen σταμάτησε τα χρονόμετρα στο φινάλε στο 1.32.194, με τον Lewis Hamilton να κάνει την τελική του προσπάθεια λίγο μετά και να είναι τελικά ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Βρετανός δεν είχε πατήσει πραγματικά το πόδι στο γκάζι και υστερούσε των Vettel, Valtteri Bottas και KimI Raikkonen που μάχονταν στα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Όλα αυτά με τη Ferrari να χρησιμοποιεί στο FP3, τόσο τη νέα εμπρός αεροτομή όσο και το νέο πάτωμα στην SF70H.

Αναλυτικά οι χρόνοι του FP3:

Advertisement

GP-Bahrain17-FP3-Times640