Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα τσούγκρισαν Sauber και Honda

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα τσούγκρισαν Sauber και Honda

FORMULA 1

Τα τσούγκρισαν Sauber και Honda

FORMULA 1

Η συνεργασία της Sauber με τη Honda για παροχή υβριδικών μηχανών ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει! Οι δύο πλευρές αποφάσισαν η «συμμαχία» τους που θα ξεκινούσε από την επόμενη αγωνιστικής σεζόν να ακυρωθεί!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Τα παραπάνω δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη καθώς εδώ και μέρες υπήρχαν ψίθυροι πως η νέα διοίκηση της Sauber ήταν κατά αυτής της συνεργασίας. Με συνεργασία που συμφωνήθηκε όταν στο κεφάλι της ελβετικής ομάδας ήταν η Monisha Kaltenborn. Ωστόσο, η αποχώρησή της άλλαξε τα δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικά όσα λέει ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Masashi Yamamoto: «Είχαμε χτίσει μία πολύ καλή σχέση με τη Sauber και ανυπομονούσαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2018 όντας συνεργάτες. Ωστόσο, ύστερα από συζητήσεις που είχαμε μετά τις διοικητικές αλλαγές στην ομάδα, αποφασίσαμε από κοινού να ακυρώσουμε το project καθώς είχαμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις της συνεργασίας».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά της Sauber, ο νέος διευθυντής Frederic Vasseur τόνισε: «Είναι ατυχές που καλούμαστε να μη προχωρήσουμε σε συνεργασία με τη Honda αυτή την περίοδο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε για στρατηγικούς λόγους και με γνώμονα το μέλλον της Sauber F1. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Honda και τους ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον τους στη Formula 1».

Το πιθανότερο η ελβετική ομάδα είναι να προχωρήσει σε ανανέωση της συνεργασίας με τη Ferrari, ωστόσο με καλύτερους όρους από τους φετινούς όπου είναι αναγκασμένη να συμμετέχει στα Grand Prix με υβριδική μηχανή προδιαγραφών 2016.

honda-mechs-16-a640

Advertisement

Όσο για τη Honda, το μέλλον φαντάζει τουλάχιστον νεφελώδες αφού η McLaren παραμένει λοιπόν η μοναδική συνεργάτιδα κι αυτό, κάθε άλλο παρά με βεβαιότητα, αφού ως γνωστόν η βρετανική ομάδα αναζητά άλλο συνεργάτη.