Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα τρικ που έκανε ο Hamilton στο Μονακό!

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα τρικ που έκανε ο Hamilton στο Μονακό!

FORMULA 1

Τα τρικ που έκανε ο Hamilton στο Μονακό!

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο Grand Prix του Μονακό, η οποία του χάρισε προβάδισμα 17 πόντων στη βαθμολογία των οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Μόνο που για να φτάσει σε αυτή, την τρίτη του επιτυχία στους δρόμους του Πριγκιπάτου, χρειάστηκε να διαχειριστεί με ιδιαίτερο τρόπο τα ελαστικά του αφού κλήθηκε να καλύψει 67 γύρους με τη μέση γόμα της Pirelli – πράγμα που δεν είχε γίνει ποτέ έως τώρα.

Ο Βρετανός τα κατάφερε αλλά για να φτάσει στον τερματισμό και  να αντέξει στην πίεση του Max Verstappen, χρειάστηκε να κάνει περισσότερα από το να μειώσει απλά το ρυθμό του.

«Άνοιγα λίγη διαφορά βγαίνοντας από την τελευταία στροφή. Και μετά στις στροφές 1 και 3 ήμουν αργός αλλά το εμπρός δεξιά ελαστικό μου ήταν μια χαρά. Όταν όμως πήγαινα στις 4, 5, 6, 7, 8, δεν είχα καθόλου πρόσφυση. Άλλαζα την κατανομή πέδησης, περνώντας περισσότερη προς τα πίσω, άλλαζα και τις ρυθμίσεις του διαφορικού, προσπαθούσα να στρίβω το μονοθέσιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τον έβλεπα να έρχεται με φόρα, προφανώς η σκληρή γόμα ελαστικών κρατούσε περισσότερο. Ήλπιζα κάποια στιγμή να έχει παρόμοια προβλήματα με τα δικά του ελαστικά αλλά αυτό δεν συνέβη. Ήταν ένας αγώνας όπου χρησιμοποίησα περισσότερη στρατηγική από ποτέ, ψάχνοντας ισορροπία και προσπαθώντας να διατηρήσω το προβάδισμά μου», είπε ο οδηγός της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκη του Hamilton σε έξι αγώνες.