Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα ελαστικά των 2 πρώτων GP του 2017

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ελαστικά των 2 πρώτων GP του 2017

FORMULA 1

Τα ελαστικά των 2 πρώτων GP του 2017

FORMULA 1

Τι κι αν το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2016 μόλις τελείωσε; Θεατές, ομάδες, οδηγοί και φυσικά η Pirelli που αποτελεί αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σκέφτονται ήδη το 2017!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Δεδομένου πως οι επιλογές ελαστικών για τα Grand Prix εκτός Ευρώπης πρέπει να γίνονται 15 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή τους (στους ευρωπαϊκούς το αντίστοιχο deadline είναι στις 9 εβδομάδες), η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε τις γόμες που θα χρησιμοποιηθούν στους πρώτους δύο γύρους της νέας σεζόν.

Έτσι λοιπόν, στο Grand Prix Αυστραλίας που θα διεξαχθεί στις 24-26 Μαρτίου στο σιρκουί Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους τη μαλακή γόμα (κίτρινα διακριτικά), την πολύ μαλακή γόμα (κόκκινα διακριτικά) και την πάρα πολύ μαλακή γόμα (μωβ διακριτικά).

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σίγουρα ένα σετ μαλακής ή πολύ μαλακής γόμας ενώ για το Q3 των κατατακτήριων θα χρησιμοποιηθεί η πάρα πολύ μαλακή γόμα.

2017-test-pirelli-fiorano-b640

Για το Grand Prix Κίνας που θα λάβει χώρα 7 με 9 Απριλίου στην πίστα της Σαγκάης, ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι στις επιλογές αφού διαθέσιμες είναι η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μέση γόμα (με τα λευκά διακριτικά).

Advertisement

Αντίστοιχα στο Q3 θα χρησιμοποιηθεί η πολύ μαλακή γόμα ενώ στον αγώνα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί έστω ένα σετ μέσης ή μαλακής γόμας.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, κάθε οδηγός πρέπει να φυλάξει για το Q3 ένα σετ της πιο μαλακής γόμας, το οποίο όσοι βρίσκονται στο Top10, θα επιστρέφουν στην Pirelli. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και στον αγώνα. Οι ομάδες θα μπορούν να διαλέγουν ελεύθερα τα υπόλοιπα 10 από τα 13 διαθέσιμα σετ για κάθε αγωνιστικό τριήμερο.
2016 Pirelli Test 01, Circuit Paul Ricard

Advertisement

Όλα αυτά σε μία νέα εποχή για τα ελαστικά, που αλλάζουν προφίλ, δομή (με νέα υλικά κατασκευής και σχεδιαστική φιλοσοφία) και μεγαλώνουν σε διαστάσεις. Θα είναι 305/670-13 εμπρός και 405/670-13 πίσω.