Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα διαθέσιμα σετ ελαστικών για το GP

Ελλάδα 4:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα διαθέσιμα σετ ελαστικών για το GP

FORMULA 1

Τα διαθέσιμα σετ ελαστικών για το GP

FORMULA 1

Λίγο πριν την εκκίνηση του Grand Prix Ουγγαρίας, η Pirelli μοιράστηκε μαζί μας όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τα ελαστικά για την ενδέκατη μάχη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με το λεπτομερές infographic που ετοίμασε η ιταλική εταιρεία, όλοι έχουν στη διάθεσή τους από ένα σετ μέσης γόμας (χρησιμοποιημένο ή φρέσκο) που όμως δύσκολα θα δούμε στον αγώνα, όλοι έχουν από δύο φρέσκα σετ μαλακής γόμας ενώ πολλές διαφοροποιήσεις συναντάμε στην πολύ μαλακή. Ωστόσο οι δύο οδηγοί της Mercedes, o Sebastian Vettel και οι δύο οδηγοί της Red Bull, έχουν από ένα φρέσκο και δύο χρησιμοποιημένα σετ. Αντίθετα ο Kimi Raikkonen έχει τρία σετ πολύ μαλακής γόμας που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου και ένα χρησιμοποιημένο. Μένει να δούμε πως θα τα εκμεταλλευτούν στον αγώνα.

pirelli-hungary16-infographic-race-tyres640tall

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η Pirelli εξέδωσε ξανά και οδηγία σχετικά με το προτεινόμενο όριο χρήσης κάθε γόμας. Για τη μαλακή αυτό ορίζεται στους 29 γύρους και για την πολύ μαλακή στους 14, σε ένα Grand Prix που περιλαμβάνει συνολικά 70 γύρους.