Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP Ιαπωνίας

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP Ιαπωνίας

FORMULA 1

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP Ιαπωνίας

FORMULA 1

Η ώρα της εκκίνησης του δέκατου έβδομου αγώνα της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 πλησιάζει και όπως συνήθως, ένας παράγοντας που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικός για την έκβαση του, είναι τα ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Για τη μάχη 53 γύρων στην πίστα της Σουζούκα, που απλώνεται σε 307.4 αγωνιστικά χιλιόμετρα, οι οδηγοί έχουν στη διάθεση τους τη μαλακή γόμα της Pirelli (με τα κίτρινα διακριτικά), τη μέση γόμα (με τα λευκά διακριτικά) και τη σκληρή γόμα (με τα κόκκινα).

H ιταλική εταιρεία δημοσιοποίησε ακριβώς πόσα σετ έχουν μείνει σε κάθε οδηγό, ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Κοιτώντας τη μάχη της κορυφής, οι πιλότοι της Mercedes έχουν ακριβώς τα ίδια σετ, ενώ έχουμε μικρή διαφοροποίηση ανάμεσα σε εκείνους της Ferrari και της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Οι ταύροι έχον από δύο φρέσκα σετ σκληρής γόμας, μόνο από ένα σετ χρησιμοποιημένης μέσης και από τρία χρησιμοποιημένα μαλακής. Δείτε αναλυτικά τα διαθέσιμα σετ:

Pirelli-Japan16-Sets-for-the-race640tall

Σύμφωνα με την οδηγία της Pirelli, οι οδηγοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μαλακά ελαστικά γα περισσότερους από 15 γύρους, το όριο στη μέση γόμα είναι οι 21 γύροι ενώ στη σκληρή οι 25.