Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στρατηγικές και επιλογές ελαστικών για το GP Ρωσίας

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στρατηγικές και επιλογές ελαστικών για το GP Ρωσίας

FORMULA 1

Στρατηγικές και επιλογές ελαστικών για το GP Ρωσίας

FORMULA 1

Η ώρα του Grand Prix Ρωσίας πλησιάζει και ο δέκατος έκτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 ενδέχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της μάχης του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Έτσι, εκτός από το τι θα κάνουν εντός πίστας ο δεύτερος Lewis Hamilton και ο τρίτος στο grid Sebastian Vettel, το αν θα αυξηθεί ή θα μειωθεί η μεταξύ τους διαφορά των 40 πόντων, θα εξαρτηθεί και από το τι θα κάνουν οι ομάδες τους.

Σε ότι αφορά λοιπόν στη στρατηγική, σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της Pirelli, αυτή της μίας αλλαγής ελαστικών είναι η ιδανικότερη. Εκκίνηση με hypersoft γόμα και μετά αλλαγή στον ένατο γύρο σε soft για να πάνε μέχρι τέλους ή για όσους εκκινούν με την ultra, αλλαγή σε soft μετά από 15 γύρους. Να σημειώσουμε πως με αυτή τη γόμα εκκινούν οι τέσσερις πρώτοι του grid.

Advertisement
Advertisement

Για όσους τολμήσουν να ακολουθήσουν στρατηγική δύο pit stop, μία επιλογή είναι η εκκίνηση με hyper soft, αλλαγή μετά από επτά γύρους κι έπειτα δύο stint με soft από 23 γύρους έκαστο. Η άλλη αφορά εκκίνηση με ultrasoft και μετά από περίπου δέκα γύρος την πρώτη εκ των δύο αλλαγών σε soft.

pirelli-sochi18-b640tall

Σε ότι αφορά στα διαθέσιμα ελαστικά, οι μονομάχοι του τίτλου έχουν ακριβώς τις ίδιες επιλογές. Από ένα φρέσκο σετ soft γόμας για το δεύτερο stint σε στρατηγική ενός pit stop, από ένα απάτητο και από ένα πατημένο σετ ultrasoft γόμας και από τρία πατημένα σετ hypersoft.

Advertisement

Περισσότερες επιλογές έχουν οι οδηγοί της Red Bull μιας και ήταν θεατές στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών και παρότι εκκινώντας από την ουρά του grid λόγω ποινών για αλλαγές υβριδικών κινητήρων, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι στρατηγική θα ακολουθήσουν ώστε να αναρριχηθούν στην κατάταξη.

Αναλυτικά τα διαθέσιμα σετ ελαστικών για κάθε οδηγό:

Advertisement

sochi18-pirelli-infographic-sets4race640