Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στρατηγικές και ελαστικά για το Grand Prix Μεξικού!

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στρατηγικές και ελαστικά για το Grand Prix Μεξικού!

FORMULA 1

Στρατηγικές και ελαστικά για το Grand Prix Μεξικού!

FORMULA 1

H ώρα του Grand Prix Μεξικού πλησιάζει, με τους 20 μονομάχους του μαγικού κόσμου της Formula 1 να παρατάσσονται απόψε στο grid του Autodromo Hermanos Rodriguez. Τι θα γίνει όμως στη σκακιέρα της στρατηγικής και τι ελαστικά έχει κάθε οδηγός στη διάθεσή του;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Οι απαντήσεις έρχονται από την Pirelli, που αποτελεί από το 2011 τον αποκλειστικό προμηθευτή των τεσσάρων μαύρων σημείων επαφής των μονοθεσίων με το οδόστρωμα.

Για τον δέκατο ένατο λοιπόν γύρο της σεζόν, η ιδανική στρατηγική αφορά δύο pit stop. Ήταν ένα σύντομο stint με τα ultra soft για 9 γύρους και μετά δύο stint των 31 γύρων με τη super soft γόμα, είτε με τα ευάλωτα hyper soft για 5 γύρους, κάνοντας μετά δύο stint των 33 γύρων με τη super soft.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει όμως και εναλλακτική για τον αγώνα των 71 γύρων στην Κεντρική Αμερική. Αυτή κάνει λόγο για εκκίνηση με την ultra soft, πρώτο stint 15-18 γύρων και μετά super soft μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ωστόσο αυτή η στρατηγική, απαιτεί πολύ καλή διαχείριση από τον οδηγό και στα δύο stint.

Σε ότι αφορά στις διαθέσιμες επιλογές ελαστικών, έχουμε αρκετές διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα στη Red Bull Racing που έχει κλειδώσει την πρώτη σειρά της εκκίνησης, έχουν από τρία σετ πατημένης hypersoft γόμας. Όμως στα ultra o Max Verstappen έχει μόνο ένα πατημένο ενώ ο Daniel Ricciardo έχει και ένα φρέσκο ενώ αντίστοιχα στα super soft, ο Ολλανδός έχει δύο απάτητα σετ ενώ ο Αυστραλός ένα.

ham-mex18-pirelli-a640tall

Advertisement

Τις ίδιες επιλογές με τον Ricciardo έχουν και οι δύο οδηγοί της Ferrari ενώ οι ομόλογοί τους στη Mercedes έχουν από ένα φρέσκο super soft, από δύο πατημένα ultra soft και από τρία πατημένα hyper soft.

Αναλυτικά τα διαθέσιμα σετ ελαστικών για τον αγώνα που αρχίζει στις 21.10 ώρα Ελλάδας:

Advertisement

19-Mexico-Pirelli-Infographic-RaceSets640tall