Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μ Βρετανίας: Στον Rosberg η τελευταία πρόβα

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μ Βρετανίας: Στον Rosberg η τελευταία πρόβα

FORMULA 1

GP Μ Βρετανίας: Στον Rosberg η τελευταία πρόβα

FORMULA 1

Σε υπόθεση Mercedes εξελίχθηκε η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Silverstone. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο συνήθης ύποπτος, Νίκο Ρόζμπεργκ, ήταν αυτός που σημείωσε την καλύτερη επίδοση, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.31.487 μετά από 18 γύρους στο στεγνό σήμερα, βρετανικό σιρκουί.

Ο Γερμανός πήρε στο φινάλε την πρωτιά από τον teammate του, Λούις Χάμιλτον, που ήταν ταχύτερος όλων με τη σκληρή γόμα της Pirelli και ίσως μπορούσε να είναι και με τη μέση αλλά ένα λάθος στη Brooklands του χάλασε τον προτελευταίο του γύρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα ασημί βέλη, είχαν απόσταση μισού δευτερολέπτου από τον πλησιέστερο ανταγωνισμό. Εκεί ήταν οι δύο Red Bull, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Μαρκ Ουέμπερ.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν στο δευτερόλεπτο η επόμενη τετράδα, με τον Ρομέν Γκροζάν για τη Lotus F1, τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να συνεχίζει την εντυπωσιακή παρουσία της Scuderia Toro Rosso, τον Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari F138 που είχε μία εντυπωσιακή έξοδο και τον Κίμι Ράικονεν με τη δεύτερη Lotus.

Μόλις δωδέκατος ο Τζένσον Μπάτον, με τη McLaren να μη δείχνει σημάδια ανάτασης. Μάλιστα, ο teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, προκάλεσε τη μοναδική κόκκινη σημαία όταν εξερράγη το πίσω αριστερό ελαστικό του. Αυτό προκάλεσε ζημιές στην MP4-28 τις οποίες οι μηχανικοί πρόλαβαν να επιδιορθώσουν ώστε να ξαναβγάλουν τον Μεξικανό στην πίστα. Εκείνος τους το ανταπόδωσε με… άλλη μία έξοδο, στη Becketts.

Advertisement

Δέκατος-πέμπτος ο Φελιπε Μάσα που πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα στο γκαράζ, με τους μηχανικούς της Ferrari να δουλεύουν στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του.

 

Advertisement