Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στον κόσμο του ο Maldonado

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στον κόσμο του ο Maldonado

FORMULA 1

Στον κόσμο του ο Maldonado

FORMULA 1

Αρνητικός πρωταγωνιστής του Grand Prix του Μπαχρέιν αποδείχθηκε ο Pastor Maldonado που προκάλεσε ένα τρομακτικό ατύχημα. Στον 59ο γύρο μία αψυχολόγητη ενέργεια του οδηγού της Lotus έστειλε τη Sauber του Esteban Gutierrez στον αέρα – ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο Μεξικανός.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όμως όπως αποδεικνύεται, το χειρότερο δεν ήταν η λάθος οδηγική εκτίμηση του οδηγού από τη Βενεζουέλα που βγαίνοντας από τα pit χώθηκε στην εσωτερική της πρώτης στροφής, με τις E22 και C33 να έρχονται σε επαφή και τη δεύτερο να αναποδογυρίζει στον αέρα – ευτυχώς επιστρέφοντας στη… Γη από τη σωστή πλευρά.

Το χειρότερο είναι οι δηλώσεις του Maldonadο. Αναλυτικά αυτός ανέφερε: «Πρέπει να δούμε ξανά τι έγινε γιατί ο Esteban ήταν εκτός γραμμής προσεγγίζοντας τη στροφή 1, ίσως έχασε το σημείο πέδησης, δεν ξέρω. Ήμουν ήδη στην εσωτερική της στροφής και δεν είχα κάπου αλλού να πάω. Σίγουρα είναι δύσκολο να καταλάβω τι συνέβη, ενώ έβγαινα από τα pit, με τα ελαστικά μου ακόμα να μην είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία. Νομίζω πως ήταν άτυχος και είναι καλό που βγήκε ανέπαφος από το μονοθέσιο».

Advertisement
Advertisement

Το να προκαλείς ατυχήματα είναι σε ένα βαθμό εντός αγωνιστικού πλαισίου. Το να μην αντιλαμβάνεσαι όμως τις ευθύνες σου, είναι ζήτημα. Ο Maldonado έλαβε ποινή stop & go και τελικά τερμάτισε στη 14η θέση.

Οι αγωνοδίκες του πρόσθεσαν 3 βαθμούς ποινής στη σούπερ λισάνς του και του επέβαλλαν και πέντε θέσεις στο grid του επόμενου αγώνα, που διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα στην Κίνα.