Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δέχθηκε πάνω από 30G ο Alonso που δεν πήρε εξιτήριο (upd)

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δέχθηκε πάνω από 30G ο Alonso που δεν πήρε εξιτήριο (upd)

FORMULA 1

Δέχθηκε πάνω από 30G ο Alonso που δεν πήρε εξιτήριο (upd)

FORMULA 1

Μία άτυχη στιγμή είχε ο Fernando Alonso κατά τη διάρκεια της τέταρτης και τελευταίας ημέρας δοκιμών εξέλιξης που διεξάγονται στην πίστα της Βαρκελώνης. Ο Ισπανός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου και θα παραμείνει το βράδυ για προληπτικούς λόγους, καθώς έχει υποστεί διάσειση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το ατύχημα έλαβε χώρα λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρωινού μέρους των δοκιμών, με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να χάνει τον έλεγχο της McLaren ανάμεσα στις στροφές 3 και 4. Ήταν ο 21ος του γύρος στο σιρκουί της Καταλονίας και ένας από τους τελευταίους αφού αναμενόταν να παραδώσει τη σκυτάλη στον teammate του, Jenson Button.

Παρότι στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας τα μονοθέσια δεν κινούνται με υψηλές ταχύτητες (γύρω στα 150 km/h) και η MP4-30 δεν έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, κρίθηκε φρόνιμο από το ιατρικό επιτελείο της πίστας, να μην περιοριστούν στον έλεγχο στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Έτσι ο οδηγός από το Οβιέδο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο.

Advertisement
Advertisement

Πάντως, είχε τις αισθήσεις του και όπως ανέφερε ο μάνατζέρ του, Luis Garcia Abad, μιλούσε.


Ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του Sebastian Vettel που με τη SF15-T, ακολουθούσε τον Alonso στην πίστα. Σύμφωνα λοιπόν με τον Γερμανό, η McLaren ξαφνικά κινήθηκε προς τα δεξιά, μία πολύ παράξενη σύμφωνα με τον οδηγό της Ferrari αλλαγή κατεύθυνσης.

Advertisement

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου TV3, κάνει λόγο για αδιαθεσία την οποία ένιωθε και για την οποία είχε παραπονεθεί ο Alonso λίγο πριν το συμβάν. Ωστόσο, αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Update 17:15
Οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν τραυματισμό, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν ο Ισπανός θα παραμείνει και το βράδυ στο νοσοκομείο.

Advertisement

Update 19.05
Τελικά ο Alonso αποφασίστηκε να παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Update 19.30
Παρότι τόσο η αξονική όσο και η μαγνητική τομογραφία στις οποίες υπεβλήθη ο οδηγός της McLaren ήταν «καθαρές», έχει υποστεί διάσειση.

Advertisement

Update 20.04
Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, δήλωσε: «Ατυχήματα σαν και αυτό, συμβαίνουν στις δοκιμές. Ευτυχώς ο Fernando είναι καλά, έχει πάθει μόνο διάσειση. Γι’ αυτό και θα παραμείνει στο νοσοκομείο. Έτσι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αναπόφευκτα κάποια ρεπορτάζ στον Τύπο περιλαμβάνουν υπερβολές σχετικά με τη σοβαρότητα του ατυχήματος».

Update 21.00
Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν επιβεβαιώνονται από τη McLaren, η MP4-30 του Ισπανού χτύπησε δύο φορές στον τοίχο. Η πρώτη σύγκρουση ήταν πιο σφοδρή, με τις δυνάμεις που δέχθηκε στιγμιαία ο Alonso, να ξεπερνούν τα 30 G! Ωστόσο, ο αριθμός που «βάρεσε καμπανάκι» με αποτέλεσμα να ανάψει η σχετική ένδειξη στο μονοθέσιο του 33χρονου, ήταν αυτός των 15+ G που δέχθηκε παρατεταμένα – συγκεκριμένα για 54 μιλισεκόντ.