Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Stirling Moss: Οι γυναίκες δεν μπορούν!

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Stirling Moss: Οι γυναίκες δεν μπορούν!

FORMULA 1

Stirling Moss: Οι γυναίκες δεν μπορούν!

FORMULA 1

Ο Σερ Στέρλινγκ Μος, αναφερόμενος στην παρουσία γυναικών στους αγώνες Formula 1, ήταν απόλυτος όσον αφορά στις δυνατότητές τους. Και η άποψη του προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις… Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Ο 83χρονος σήμερα Βρετανός ιππότης αγωνίστηκε επί 10 χρόνια στη F1 από το 1951 – 1961. Σ’ αυτό το διάστημα πέτυχε 16 νίκες εκκινώντας ισάριθμες φορές από την pole position ενώ ανέβηκε συνολικά 24 φορές στο βάθρο.

Μιλώντας για τους αγώνες σήμερα και τη γυναικεία παρουσία ο Μος σημείωσε: «Έχουμε σήμερα κάποιες πολύ δυνατές και σκληρές γυναίκες αλλά όταν ρισκάρεις τη ζωή σου σε στιγμές μεγάλης έντασης και ανταγωνισμού συνειδητοποιείς ότι προσπαθείς να κερδίσεις. Η ψυχολογική πίεση νομίζω πως είναι δύσκολο να τύχει ιδανικής διαχείρισης από μια κυρία. Δεν νομίζω ότι έχουμε την ικανότητα να κερδίσουν έναν αγώνα F1».

Για το ακριβές της μετάφρασης ο sir Στίρλινγκ Μος χρησιμοποίησε τη φράση: «I just don’t think they have aptitude to win a Formula One race».

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός όταν αγωνίζονταν είχε να αντιμετωπίσει αγώνες με διπλάσια πολλές φορές διάρκεια από τα 90 λεπτά των σημερινών GP.

Όπως είναι φυσικό υπήρξαν αντιδράσεις από τις γυναίκες. Ανάμεσά τους η σύζυγος του μετόχου των Mercedes και Williams, Τότο Βόλφ, Σούζι εξανέστη: «Διαφωνώ μαζί του. Δεν πρόκειται να δειλιάσω ακούγοντάς τον».[nggallery id=2407]