Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στηρίζει τον Kimi o Arrivabene

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στηρίζει τον Kimi o Arrivabene

FORMULA 1

Στηρίζει τον Kimi o Arrivabene

FORMULA 1

Μπορεί ο Kimi Raikkonen να μην έχει πετύχει τα αποτελέσματα του Sebastian Vettel φέτος, ωστόσο στη Ferrari αναγνωρίζουν πως δεν έχει καμία σχέση με τον περυσινό, κακό εαυτό του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Γι’ αυτό το λόγο και ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, εξακολουθεί να τονίζει πως η Scuderia δεν αναζητά αντικαταστάτη του Φινλανδού.

«Επικεντρώνομαι στους οδηγούς που έχουμε και ξέρω πως αν χρειαστεί θα βρούμε πολλούς διαθέσιμους οδηγούς να βρεθούν πίσω από το τιμόνι της Ferrari. Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Όμως αυτό που εμείς θέλουμε, είναι να δουλεύουμε καλά με τους οδηγούς που έχουμε και να πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έτσι και με τον Kimi. Όπως έχω ήδη πει, το αν θα επεκταθεί η συνεργασία μας εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Αν πετύχει τους στόχους που του έχω θέσει, γιατί να μη του δώσουμε ένα νέο συμβόλαιο;», είπε ο Ιταλός στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της F1.

Advertisement
Advertisement

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι στόχοι; Εδώ έγινε πιο αινιγματικός…

«Πρέπει να αποδίδει καλά, να μας χαρίζει βαθμούς. Είμαστε μία ομάδα με μεγάλη κληρονομιά. Για τον Enzo Ferrari, το πρωτάθλημα κατασκευαστών είχε πάντα μεγαλύτερη αξία από εκείνο των οδηγών. Έτσι λοιπόν, είναι και για εμάς πολύ σημαντικό. Για να το κατακτήσεις, πρέπει να αποδίδουν τα μέγιστα και οι δύο οδηγοί. Ήμουν ξεκάθαρος με τον Kimi και το ξέρει καλά, πως όσο περισσότερους βαθμούς συνεισφέρει στη συνολική μας συγκομιδή, τόσο αυξάνει τις πιθανότητές του να παραμείνει στη Ferrari και το 2016», είπε ο Arrivabene.

Advertisement

Προς το παρόν, ο Raikkonen έχει στο ενεργητικό του 72 βαθμούς (έναντι 108 του Vettel) και είναι τέταρτος στη βαθμολογία των οδηγών.