Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Williams o George Russell

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Williams o George Russell

FORMULA 1

Στη Williams o George Russell

FORMULA 1

Άλλο ένα κομμάτι του παζλ σχετικά με το grid του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019, μπήκε στη θέση του. Η Williams γνωστοποίησε τη συνεργασία της με τον George Russell για την επόμενη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο περυσινός πρωταθλητής του GP3 Series, φέτος είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και στη Formula 2. Παράλληλα, είναι «προστατευόμενος» της Mercedes και εκεί μπορεί κάποιος εύκολα να ενώσει τις τελείες.

Η Williams έκανε λόγο για πολυετή συμφωνία, χωρίς όμως να καθορίζει τη διάρκειά τους. Όμως ο Βρετανός, θα παραμείνει οδηγός της «οικογένειας» της Mercedes, κάνοντας όπως φαίνεται το… αγροτικό του στην παραπαίουσα φέτος ομάδα του Sir Frank.

Advertisement
Advertisement

«Είναι μεγάλη μου τιμή που εντάσσομαι σε μία ομάδα με το πρεστίζ και την κληρονομιά της Williams. Ανυπομονώ να πιάσω δουλειά και να γράψω τα πρώτα μου χιλιόμετρα ως οδηγός Formula 1», είπε ο 20χρονος.

Έως τώρα έχει πάρει γεύσεις από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας κάνει δοκιμές τόσο με τη Mercedes όσο και με τη Force India (που επίσης χρησιμοποιεί γερμανικές υβριδικές μηχανές).

Advertisement

Αυτή η εξέλιξη μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες του επίσης προστατευόμενου της Mercedes, Esteban Ocon, να βρει θέση επίσημου οδηγού την επόμενη σεζόν. Ειδικά για το έτερο κόκπιτ της Williams, ερίζουν αρκετοί οδηγοί.

Φαβορί πρέπει να θεωρείται ο νυν οδηγό της, Sergey Sirotkin, που προσφέρει και σημαντική οικονομική υποστήριξη. Υποψήφιος είναι και ο συμπατριώτης του Artem Markelov ενώ στο κάδρο παραμένει, έστω και με λιγοστές ελπίδες, ο Robert Kubica.

Advertisement

Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώνεται ως τώρα το grid του 2019:

Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel Charles Leclerc
Red Bull Racing Max Verstappen Pierre Gasly
Force India Lance Stroll ?
McLaren Carlos Sainz Lando Norris
Williams George Russell ?
Renault Daniel Ricciardo Nico Hulkenberg
Toro Rosso Daniil Kvyat ?
Haas Romain Grosjean Kevin Magnussen
Sauber Kimi Raikkonen Antonio Giovinazzi