Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Red Bull μέχρι και το 2015 ο Vettel

Ελλάδα 21:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Red Bull μέχρι και το 2015 ο Vettel

FORMULA 1

Στη Red Bull μέχρι και το 2015 ο Vettel

FORMULA 1

«Ταύρος» για δύο τουλάχιστον ακόμα αγωνιστικές σεζόν θα παραμείνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανανέωσε το πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας του με την Infiniti Red Bull Racing μέχρι και το τέλος του 2015! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Μέλος του προγράμματος εξέλιξης νέων οδηγών της Red Bull, αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Formula BMW ADAC το 2004 και ήταν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula 3 το 2006! Εκείνη τη χρονιά οδήγησε για λογαριασμό της BMW Sauber στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Τουρκίας, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο!

Ένα χρόνο μετά, αντικατέστησε στο Grand Prix ΗΠΑ τον τραυματία Robert Kubica κα σε ηλικία 19 ετών και 349 ημερών, έγινε ο νεότερος οδηγός που έχει βαθμολογηθεί στην ιστορία της Formula 1. Ήταν το πρώτο από την πληθώρα ρεκόρ που έχει σημειώσει έως σήμερα.

Στις 31 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, η BMW αποδέσμευσε τον Γερμανό, ώστε να οδηγήσει για λογαριασμό της Scuderia Toro Rosso στο υπόλοιπο της σεζόν. Με το καλημέρα, ο πιτσιρικάς από το Χέπενχαϊμ έδειξε δείγμα του τεράστιου ταλέντου του, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με μία αδύναμη ομάδα. Στο Φούτζι διεκδικούσε βάθρο μέχρι τη σύγκρουση του με τον μετέπειτα teammate του, Μαρκ Ουέμπερ, ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στη Σαγκάη, τερμάτισε τέταρτος.

Advertisement
Advertisement

Το 2008 συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, πραγματοποιώντας στο ιταλικό Grand Prix μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του σπορ. Υπό βροχή έγινε ο νεότερος κάτοχος Pole Position και την επόμενη ημέρα, ο νεότερος νικητής στην ιστορία του σπορ – μόλις 21 ετών και 74 ημερών!

Τα παραπάνω ήταν αρκετά για να του δώσουν προαγωγή στη «μεγάλη» ομάδα της Red Bull, εκεί όπου τα τελευταία 4μιση χρόνια απολαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες περιόδους κυριαρχίας οδηγού στη Formula 1! To 2009 πανηγύρισε 4 νίκες και ολοκλήρωσε τη σεζόν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Advertisement

Ακολούθησαν τρία χρόνια που περιελάμβαναν ισάριθμους τίτλους οδηγών αλλά και ισάριθμους τίτλους στους κατασκευαστές για τη Red Bull Racing (νεότερος και σε αυτό τον τομέα). Σε ένα παραμύθι που συνεχίζεται και φέτος, αφού έχοντας δει πρώτος τη καρό σημαία τρεις φορές σε επτά Grand Prix, ο Vettel θεωρείται ήδη φαβορί για τον φετινό τίτλο.

Advertisement

Συνολικά έχει τρέξει σε 108 Grand Prix, έχει κερδίσει 29 από αυτά, έχει βρεθεί άλλες 51 φορές στο βάθρο και έχει σημειώσει 39 pole positions. Όλα αυτά, μόλις στα 25 του…