Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στα μέσα Απριλίου η απόφαση για το GP Καναδά

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα μέσα Απριλίου η απόφαση για το GP Καναδά

FORMULA 1

Στα μέσα Απριλίου η απόφαση για το GP Καναδά

FORMULA 1

Μετά τις συνεχείς αναβολές/ματαιώσεις των Grand Prix στο πρώτο… ημίχρονο της σεζόν του 2020 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1, η πρεμιέρα έχει μετατεθεί για τις 14 Ιουνίου. Θα γίνει όμως τότε;

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το Grand Prix του Καναδά, που διεξάγεται στο Μοντρεάλ και συγκεκριμένα στο σιρκουί Gilles Villeneuve. Την ώρα που γράφονται τούτα τα λόγια, η χώρα μετράει 8μιση χιλιάδες κρούσματα του κορωνοϊού και 95 θανάτους.

Όμως δεν είναι μόνο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εκάστοτε χώρα που φιλοξενεί Grand Prix – η απόφαση διεξαγωγής ή όχι ενός αγώνα κρίνεται βάσει και όσων συμβαίνουν στον υπόλοιπο πλανήτη. Θα μπορούν να ταξιδέψουν οι ομάδες και οι οδηγοί; Δεδομένων αυτών, όλα είναι ακόμα στον αέρα.

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Francois Dumontier της Octane Racing Group που είναι ο promoter του συγκεκριμένου αγώνα, πρόθεσή τους είναι να δούμε δράση στο Μοντρεάλ. Και η απόφαση θα παρθεί στα μέσα Απριλίου.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε ένα παράθυρο δύο εβδομάδων προτού αναγκαστούμε να πάρουμε μία απόφαση. Θα θέλαμε να έχουμε αποφασίσει πριν το Πάσχα. Αν η κατάσταση έχει βελτιωθεί μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε κανονικά βάσει του προγραμματισμού μας για το GP Καναδά του 2020. Αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι τους αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε εργασίες με το που θα μας δοθεί το πράσινο φως. Είμαστε σε καλύτερη θέση από το Μονακό ή το Μπακού όπου ο αγώνας περνάει μέσα από τους δρόμους της πόλης και πρέπει ουσιαστικά να δημιουργείται μία προσωρινή πίστα. Εμείς έχουμε την πίστα έτοιμη. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά επίσης ξέρουμε πως όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα άρα είμαστε και ρεαλιστές. Θα πάρουμε την απόφαση μαζί με τη Formula 1. Αυτή τη στιγμή, ελπίζουμε πως ο αγώνας θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου», είπε ο Dumontier στη Montreal Gazette.

Όλα αυτά ενώ οι αγώνες της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Αζερμπαϊτζάν έχουν αναβληθεί ενώ εκείνος του Πριγκιπάτου του Μονακό έχει ακυρωθεί για φέτος.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Project Pitlane: Οι ομάδες της F1 στον αγώνα ενάντια στον Covid-19

Advertisement

Οι μισθοί των οδηγών της F1 για το 2020!

O Marko ήθελε να δημιουργήσει camp… κορωνοϊού για τους οδηγούς του!