Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στα μαλακά έπεσε ο Rosberg

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα μαλακά έπεσε ο Rosberg

FORMULA 1

Στα μαλακά έπεσε ο Rosberg

FORMULA 1

Τελικά οι αγωνοδίκες μπορεί να αποφάσισαν πως ο Nico Rosberg είχε την ευθύνη για τη σύγκρουση με τον Lewis Hamilton στον τελευταίο γύρο του GP Αυστρίας αλλά η ποινή που του επέβαλλαν μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως «χάδι»…

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η απόφαση των αγωνοδικών του ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ανέφερε: «Έχοντας εξετάσει τα video, τα στοιχεία τηλεμετρίας αλλά και τις τοποθετήσεις των δύο οδηγών, είναι σαφές πως το μονοθέσιο με τον αριθμό 44 ήταν μπροστά από το μονοθέσιο με τον αριθμό 6 –και πως ο οδηγός του μονοθεσίου με τον αριθμό 44 θα μπορούσε να στρίψει αν δεν υπήρχε η σύγκρουση. Όμως δεν του το επέτρεψε το μονοθέσιο με τον αριθμό 6, ο οδηγός του οποίου είναι υπαίτιος του ατυχήματος».

Αυτό έφερε ποινή 10 δευτερολέπτων στον τελικό χρόνο του Rosberg, πράγμα που του επέτρεψε να παραμείνει στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός έλαβε επίσης δύο βαθμούς ποινής στη σούπερ λισάνς του αλλά και επίπληξη για το γεγονός πως συνέχισε με το μονοθέσιο του βαριά τραυματισμένο.

Οι αγωνοδίκες διευκρίνισαν σχετικά: «Αναγνωρίζουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες του ατυχήματος και το γεγονός πως ο οδηγός μείωσε την ταχύτητα του αισθητά, ώστε να μειώσει το ρίσκο για τους άλλους οδηγούς».

Advertisement

Έτσι η διαφορά των δύο οδηγών της Mercedes παρέμεινε στους 11 πόντους.