Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σώθηκε το Grand Prix Ισπανίας

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σώθηκε το Grand Prix Ισπανίας

FORMULA 1

Σώθηκε το Grand Prix Ισπανίας

FORMULA 1

Η φημολογία των τελευταίων εβδομάδων επιβεβαιώθηκε και το ισπανικό Grand Prix παραμένει στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, η Liberty Media έφτασε σε συμφωνία με το Circuit de Barcelona-Catalunya, που αποτελεί συνεργασία της κυβέρνησης της Καταλονίας, του, Real Automovil Club de Catalunya (RACC) και του δημοτικού συμβουλίου του Μονμελό όπου και βρίσκεται το σιρκουί.

Έτσι η Ισπανία θα γιορτάσει το πεντηκοστό της Grand Prix, με το παρθενικό να διεξάγεται το 1951 στο σιρκουί πόλης Πεδράλμπες. Στη συνέχεια ο αγώνας παρέμεινε στη Βαρκελώνη αλλά στο Μονζουίτς Παρκ ενώ έλαβε ακόμα χώρα στην Χαράμα κοντά στη Μαδρίτη αλλά και στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα την περίοδο 1986-1990.

Από το 1991 ο αγώνας έχει μεταφερθεί στη μόνιμη πίστα της πρωτεύουσας της Καταλονίας, ενώ αποτελεί και σχεδόν μόνιμο πεδίο δοκιμών εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι το ισπανικό Grand Prix σημείωσε κέρδη της τάξης των 163 εκατομμυρίων ευρώ ενώ την τελευταία τριετία στην πίστα έχουν βρεθεί περισσότεροι από πεντακόσιες χιλιάδες θεατές.