Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σώθηκε η Force India!

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σώθηκε η Force India!

FORMULA 1

Σώθηκε η Force India!

FORMULA 1

Σανίδα σωτηρίας για τη Force India που όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να επιβιώσει παρότι πριν μερικές ημέρες μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Ποιοι είναι όμως οι… «σωτήρες»;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως αναμενόταν, ρόλο-κλειδί στην όλη υπόθεση έπαιξε ο δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll, πατέρας του Lance που φέτος τρέχει με τη Williams. Όμως δεν ήταν μόνος του καθώς στην κοινοπραξία που ανέλαβε να σώσει την ινδική ομάδα συμμετέχουν πολλοί.

Ανάμεσά τους είναι ο επίσης Καναδός επιχειρηματίας Andre Desmarais, ο Jonathan Dudman της Monaco Sports and Management, ο διακεκριμένος στο χώρο της μόδας (!) John Idol, ο επενδυτής σε τηλεπικοινωνίες John McCaw Jr, ο οικονομικός αναλυτής Michael de Picciotto κ.α.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς αλλά όλα δείχνουν πως η Force India και οι 405 δουλειές σε αυτή, σώθηκαν! Όλα αυτά ενώ τα χρέη της ομάδας του Vijay Mallya συσσωρεύονταν ώσπου φτάσαμε στο σημείο μηδέν.

Σχετικά με τα παραπάνω μίλησε ο επικεφαλής λειτουργιών της FI, Otmar Szafnauer: «Αυτή η εξέλιξη εξασφαλίζει το μέλλον της ομάδας και θα μας επιτρέψει να μαχόμαστε όσο πιο δυναμικά μπορούμε. Χαίρομαι πολύ που έχουμε την υποστήριξη μίας κοινοπραξίας επενδυτών που πιστεύουν σε εμάς και την ομάδα και πως βλέπουν την εμπορική προοπτική της Force India εντός της Formula 1».

Advertisement

Έτσι λοιπόν όσοι είχαν… ανοιχτούς λογαριασμούς θα εξοφληθούν, όλα τα μέλη της ομάδας θα κρατήσουν τη δουλειά τους, όμως, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η εμπλοκή του μπαμπά Stroll, θα φέρει στην ομάδα και τον γιο το 2019.