Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σκοτώθηκε ο Nigel Stepney

Ελλάδα 19:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκοτώθηκε ο Nigel Stepney

FORMULA 1

Σκοτώθηκε ο Nigel Stepney

FORMULA 1

Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου κατασκοπίας ανάμεσα στις McLaren και Ferrari το 2007, ο Nigel Stepney, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής στον περιφερειακό του Λονδίνου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όπως αναφέρει η αστυνομία του Κεντ, ο 56χρονος τεχνικός που τα τελευταία χρόνια ήταν εκτός Formula 1, σταμάτησε το ασημί του VW Caddy στην άκρη του Αυτοκινητόδρομου Μ20 και για άγνωστους λόγους, κατέβηκε από το όχημα του, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από ένα φορτηγό και να σκοτωθεί ακαριαία.

Ο Stepney αποτέλεσε πέτρα του σκανδάλου που είχα ταράξει συθέμελα την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τη McLaren να καρπώνεται μέσω του σχεδιαστή της, Mike Coughlan, τεχνικά στοιχεία που αποτελούσαν πνευματική ιδιοκτησία της Ferrari – συγκεκριμένα, «ακτινογραφούσαν» το τότε μονοθέσιο της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τότε, αποτελούσε σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της ιταλικής dream team που σάρωνε στις αρχές της χιλιετίας, έχοντας νωρίτερα εργαστεί στη Shadow, τη Lotus (στενά συνεργαζόμενος με τους Elio de Angelis και Ayrton Senna) αλλά και στη Benetton (με τους Nelson Piquet και Michael Schumacher). Η πορεία του Stepney στο Μαρανέλο ξεκίνησε το 1992 όταν και προσελήφθη για να βοηθήσει μεταξύ άλλων στην οργάνωση της τεχνικής ομάδας.

Στα 15 χρόνια που εργάστηκε για τη Scuderia, o Stepney έπαιξε σημαντικό ρόλο στην χαρακτηριστική βελτίωση της αξιοπιστίας των κόκκινων μονοθεσίων. Ο ρόλος που είχε μέχρι την επίσημη ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Ferrari, στις 3 Ιουλίου του 2007, ήταν υπεύθυνος βελτίωσης απόδοσης. Ακολούθησε δικαστική διαμάχη, με το αποτέλεσμα αυτής να κρίνει τον Βρετανό ένοχο.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές του περιπέτειες, έπιασε δουλειά στην ομάδα της JRM, που δραστηριοποιείται στα sportscar και συγκεκριμένα θεσμούς όπως το WEC και το Blancpain GT. Εκεί, η εμπειρία και οι γνώσεις του Stepney βοήθησαν σημαντικά την ομάδα.

Advertisement

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της, James Rumsey, στο βρετανικό Autosport: «Ήταν ένας παθιασμένος άνθρωπος που αναζητούσε πάντα την τελειότητα. Χωρίς τη δική του ηγετική παρουσία και εμπειρία, δεν θα είχαμε γνωρίσει τις επιτυχίες των τελευταίων ετών. Εκτός πίστας, ήταν ένας παθιασμένος με τη δουλειά του άνθρωπος και ένας καλός πατέρας. Σήμερα ο κόσμος των αγώνων έχασε έναν από τις σημαντικότερες προσωπικότητές του. Θα μας λείψει…».