Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Συμφώνησε με τον Εcclestone η Ίμολα

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμφώνησε με τον Εcclestone η Ίμολα

FORMULA 1

Συμφώνησε με τον Εcclestone η Ίμολα

FORMULA 1

Πολύ κοντά στην επιστροφή της στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1 βρίσκεται η πίστα της Ίμολα, καθώς οι υπεύθυνοί της υπέγραψαν συμφωνία με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Bernie Ecclestone, για τη φιλοξενία του ιταλικού Grand Prix από το 2017!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Βέβαια για να γίνει αυτό πραγματικότητα, θα χρειαστεί και η σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού της γειτονικής χώρας. Όμως μέχρι πρότινος, ο πρόεδρος του Automobile Club d’Italia, Angelo Sticchi Damiani, τασσόταν υπέρ της Μόντσα παρά τα οικονομικά της προβλήματα.

Η Ίμολα έχει φιλοξενήσει μία ακόμα φορά το ιταλικό GP, το 1980, ενώ η μετέπειτα παρουσία της στο καλεντάρι ήταν υπό την ομπρέλα του Grand Prix Αγίου Μαρίνου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της πίστας, Selvatico Estense, το παραπάνω σενάριο απολαμβάνει της υποστήριξης και της τοπικής αρχής αφού ο περιφερειάρχης της Εμίλια-Ρομάνα, Stefano Bonaccini, φέρεται να παίζει σημαντικό ρόλο στο όλο εγχείρημα.

Η τελευταία φορά που είδαμε αγώνα της Formula 1 στην Ίμολα, ήταν το 2006. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει προσπάθεια εκσυγχρονισμού της, καθώς υπάρχει νέο Γραφείο Τύπου ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή και νέο ιατρικό κέντρο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται να έχουμε λύση ανάλογης εκείνης που έχουμε στη Γερμανία, όπου τα Grand Prix εναλλάσσονται σε Χόκενχαϊμ και Νίρμπουργκριγνκ.