Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σε ηγετικό ρόλο ο Ricciardo

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ηγετικό ρόλο ο Ricciardo

FORMULA 1

Σε ηγετικό ρόλο ο Ricciardo

FORMULA 1

Φέτος όχι μόνο κατάφερε να σταθεί αξιοπρεπώς δίπλα στον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά κατάφερε να τον επισκιάσει με τις εμφανίσεις και τις 3 νίκες του. Ο λόγος για τον Daniel Ricciardo που είναι έτοιμος να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στη Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο 25χρονος κολύμπησε φέτος στα βαθιά παίρνοντας «προαγωγή» από τη Scuderia Toro Rosso αλλά αντί να… πνιγεί, άρχισε και τα μακροβούτια. Για πολλούς, ήταν η αποκάλυψη της σεζόν και σίγουρα οι επιδόσεις του εν συγκρίσει με τον Sebastian Vettel ήταν αξιοθαύμαστες. Τώρα που ο Γερμανός αποτελεί παρελθόν για τους «ταύρους», ο Ricciardo καλείται να πάρει την αυστριακή ομάδα στις πλάτες του. Πόσο έτοιμος νιώθει όμως για αυτό το ρόλο;

«Συνεχώς μαθαίνω και “μεγαλώνω” μαζί με την ομάδα. Φέτος τα πήγα καλά, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στο επίπεδο του χτισίματος προσωπικών σχέσεων και περιμένω να συνεχίσουμε έτσι. Προφανώς θα βασίζονται λίγο περισσότερο στις δικές μου πληροφορίες από τις εντυπώσεις μου εντός πίστας. Είμαι σίγουρος πως ο Daniil (σ.σ. Kvyat, ο νέος του teammate) θα χρειαστεί έστω την περίοδο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ώστε να βρει τα πατήματά του εντός της ομάδας. Στην αρχή λοιπόν της σεζόν θα βασίζονται πιο πολύ πάνω μου αλλά μπορώ να το ελέγξω», είπε ο Ricciardo σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τη νέα αγωνιστική σεζόν, ο Αυστραλός ελπίζει σίγουρα σε κάτι καλύτερο…

«Πιστεύω πως μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο του χρόνου. Σίγουρα οι Mercedes δεν θα μείνουν στο ίδιο επίπεδο αλλά εύχομαι η δική μας βελτίωση να είναι μεγαλύτερη και να μειώσουμε τη διαφορά», είπε ο Ricciardo.