Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σαρώνει ο Leclerc στα Virtual GPs της F1 (vids)

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σαρώνει ο Leclerc στα Virtual GPs της F1 (vids)

FORMULA 1

Σαρώνει ο Leclerc στα Virtual GPs της F1 (vids)

FORMULA 1

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο παράλληλο σύμπαν των εικονικών Grand Prix της Formula 1 πανηγύρισαν Charles Leclerc και Scuderia Ferrari!

Advertisement
Advertisement

Ο Μονεγάσκος επικράτησε και στο Virtual Grand Prix της Κίνας, αν και αυτή τη φορά η νίκη του ήρθε μετά από μεγάλη μάχη. Πήρε την pole position, ήταν μπροστά στο πρώτο stint αλλά μετά τα πρώτα pit stop έπεσε πίσω από τη Red Bull του Alex Albon.

Ο Ταϊλανδός είχε κάνει καλή εκκίνηση, είχε περάσει τον George Russell της Williams και πίεζε πολύ στην αρχή του αγώνα τον Leclerc. Και το undercut μπαίνοντας στα pit στον πέμπτο εκ των 28 γύρων, ένα πέρασμα πριν τον αντίπαλό του, τον έφερε στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

O Leclerc πέρασε στην αντεπίθεση, επιβίωσε του χαοτικού γύρου όπου προσπέρασε τον guest οδηγό της Red Bull, τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης Thibaut Courtois και στη συνέχεια μία αστοχία του παιχνιδιού είδε τη Ferrari του να μπλέκει με την Alfa Romeo του Juan Manuel Correa, και έβαλε στο στόχαστρο τον Albon.

Advertisement

Τον πέρασε με μία απαιτητική κίνηση, λίγο πριν τα μισά του αγώνα. Οι δυο τους είχαν και επαφή, χωρίς όμως συνέπειες. Πίσω τους τερμάτισε ο δοκιμαστής της Mercedes στην F1 και επίσημος οδηγός της στη Formula E, Stoffel Vandoorne, όμως δεν ανέβηκε στο εικονικό βάθρο λόγω χρονικής ποινής.

Έτσι την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο νικητής της πρεμιέρας και προστατευόμενος της Renault, Guanyu Zhou. H ποινή του Vandoorne τον έριξε πίσω και από τον Russell, έμεινε όμως μπροστά από τον teammate του στη Mercedes, Esteban Gutierrez.

Συμμετείχαν ακόμα ο Callum Ilott για τη Ferrari, ο άσος του γκολφ Ian Poulter για τη Renault, o Antonio Giovinazzi για την Alfa Romeo, oi Liam Lawson και άσος της Λάτσιο Ciro Immobile για την AlphaTuari, οι Jimmy Broadbent και Anthony Davidson για την Racing Point, οι Louis Deletraz και Pietro Fittipaldi για τη Haas, o Nicholas Latifi για τη Williams ενώ η McLaren ήταν η μοναδική ομάδα που είχε και τους δύο επίσημους οδηγούς της. Ο Carlos Sainz έμεινε δέκατος ενώ για μία ακόμα φορά, ο Lando Norris δεν κατάφερε να εκκινήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Αναλυτικά η κατάταξη: