Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σαγκάη, μία πίστα για… ποτό και βιβλίο!

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σαγκάη, μία πίστα για… ποτό και βιβλίο!

FORMULA 1

Σαγκάη, μία πίστα για… ποτό και βιβλίο!

FORMULA 1

Με πολύ ενδιαφέροντα λόγια περιγράφει την πίστα που φιλοξενεί τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός οδηγός, μίλησε για τη Σαγκάη στην επίσημη προεπισκόπηση της Red Bull για τον αγώνα της Κυριακής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Τι ξεχωρίζεις στη διεθνή πίστα της Σαγκάης;

Τα paddock! Είναι τεράστια! Πρέπει να έχεις την αντοχή αθλητή απλά για να τα γυρίζεις. Όσο για την αγωνιστική διαδρομή, θα την χαρακτήριζα αρκετά τεχνική. Ειδικά τις παρατεταμένες στροφές 1, 2 και 3. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι ανάλογο στο καλεντάρι. Παράλληλα, είναι πολύ απαιτητική από τα ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

…και έχει και τη μεγαλύτερη ευθεία στην F1!

Ναι, είναι όντως πολύ μεγάλη σε μήκος. Θα μπορούσα να πιω ένα Red Bull διασχίζοντάς τη! Έχω ακούσει πολλούς οδηγούς να τη χαρακτηρίζουν βαρετή! Γελάω, γιατί αν θεωρούν πως είναι βαρετή με μονοθέσιο της F1, πρέπει να δοκιμάσουν να τρέξουν με μονοθέσιο της Formula BMW! Οδήγησα με ένα τέτοιο πιτσιρικάς, με αφάνα και ενθουσιασμό και πιστέψτε με, ήταν μία ευθεία που κρατούσε τόσο πολύ που θα μπορούσα να διαβάσω βιβλίο αν είχα μαζί μου στο κόκπιτ!

Στο παρελθόν έχουμε δει εκτεταμένη φθορά των ελαστικών, με τη ζωή εκείνων της μαλακότερης διαθέσιμης γόμας να διαρκεί… στροφές αντί για γύρους. Ποια είναι η δική σου αίσθηση;

Advertisement

Η φθορά των ελαστικών είναι ακραία. Όμως ακόμα κι αν η πιο μαλακή γόμα θα αντέχει ελάχιστους γύρους, είναι ένα σενάριο που προτιμώ από το να έχουμε ελαστικά που θέλουν τρεις γύρους για να έρθουν σε κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας. Το να αποδίδουν άμεσα, είναι φοβερό. Στις κατατακτήριες οδηγείς σαν… γιαγιά στον γύρο εξόδου από τα pit, προσπαθώντας απελπισμένα να μη “σκοτώσεις” τα ελαστικά σου πριν αρχίσεις τον ιπτάμενο γύρο σου.

Advertisement

Το τρίτο φετινό Grand Prix διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα στη Σαγκάη. Απολαύστε το στις 16:00 από την τηλεόραση του Alpha!