Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Rosberg: Ο Hamilton ξέρει το δρόμο

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rosberg: Ο Hamilton ξέρει το δρόμο

FORMULA 1

Rosberg: Ο Hamilton ξέρει το δρόμο

FORMULA 1

Απομένουν πλέον έξι αγώνες και 175 βαθμοί να μοιραστούν μέχρι το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Nico Rosberg είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι απαιτείται ώστε να παραμείνει στην κορυφή. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο 29χρονος Γερμανός πιλότος της Mercedes προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 22 βαθμών από το Βρετανό teammate του. Μάλιστα ξέρει καλά πως για το Hamilton είναι πλεονέκτημα πως έχει διανύσει στο παρελθόν αυτή τη διαδρομή μέχρι την τελική μάχη άλλες 3 φορές το 2007, το 2008 και το 2010.

Το 2007 ο Hamilton έχασε τον τίτλο για 1 βαθμό από το Raikkonen στη Βραζιλία, την επόμενη χρονιά πήρε τον τίτλο για 1 βαθμό από το Massa στην τελευταία στροφή ενώ το 2010 είχε κάποιες μικρές ελπίδες στην τετραπλή κόντρα με Vettel, Alonso, Webber στο Άμπου Ντάμπι όπου τελικά ο Vettel πανηγύρισε τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους του.

Μιλώντας για το θέμα ο Rosberg τόνισε μεταξύ άλλων: «Δε με ανησυχεί ότι το έχει ξαναδεί το έργο. Πιθανόν αυτό θα τον βοηθήσει, καθώς έχει την εμπειρία. Δε μ’ απασχολεί όμως. Είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου. Είναι ισχυρός ανταγωνιστής και έχει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου ώστε σε συνεργασία με την ομάδα να πετύχω το καλύτερο δυνατό. Προς το παρόν απολαμβάνω αυτό που ζω γιατί είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι έχοντας μονοθέσιο ικανό για pole και νίκη. Πηγαίνουμε σε κάθε αγώνα για να κυριαρχήσουμε, αυτό αυξάνει την ευχαρίστηση. Ήθελα να κερδίσω στη Μόντσα, δεν τα κατάφερα τώρα ανυπομονώ για τη Σιγκαπούρη. Θέλω να κερδίσω εκεί όχι απλά να πάρω κάποιους βαθμούς».

Advertisement
Advertisement

Ο επόμενος αγώνας είναι την ερχόμενη Κυριακή 21/9 το νυχτερινό GP Σιγκαπούρης.