Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Rosberg: Αποτυχία η δεύτερη θέση!

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rosberg: Αποτυχία η δεύτερη θέση!

FORMULA 1

Rosberg: Αποτυχία η δεύτερη θέση!

FORMULA 1

Ο Γερμανός πιλότος, πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος κάνει την αυτοκριτική του αλλά μιλά και για τη συνολικά εικόνα της Mercedes την προηγούμενη Κυριακή στο Grand Prix του Καναδά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η Γερμανική ομάδα είχε κερδίσει σ’ όλους τους αγώνες μέχρι τον Καναδά, μάλιστα στους πέντε από τους έξι οι Rosberg, Χάμιλτον είχαν σημειώσει το 1-2.

Στο Μόντρεαλ όμως η οριακή κόντρα ανάμεσα σε Rosberg και Hamilton οδήγησε σε υπερθέρμανση και αστοχία το ERS (σ.σ: ειδικότερα στην ηλεκτρονική μονάδα που διασφαλίζει τη μεταφορά ενέργειας από τη μπαταρία στο μεγάλο ηλεκτροκινητήρα MGU -K) έτσι η Γερμανική ομάδα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Hamilton εγκατέλειψε λόγω αστοχίας των φρένων (σ.σ: τα πίσω φρένα είναι μικρότερα φέτος καθότι η ανάκτηση ενέργειας στον πίσω άξονα έχει αναλάβει μέρος της πέδησης) ενώ ο Rosberg κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση και να τερματίσει τελικά 2ος. Σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Hamilton ο Rosberg κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά του στη βαθμολογία στους 22 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο Γερμανός πιλότος τόνισε: «Το αποτέλεσμα στον Καναδά δεν ήταν καλό γιατί έχουμε μονοθέσιο ικανό να κερδίσει κάθε αγώνα. Οπότε το να χάσουμε τη νίκη στον Καναδά ήταν μεγάλη απογοήτευση για όλους εμάς στην ομάδα. Πρέπει να επανορθώσουμε στην Αυστρία (22/6, απευθείας Alpha 14:10). Αυτή τη στιγμή πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το 1-2 σε κάθε αγώνα με το μονοθέσιο που έχουμε. Στον Καναδά ελαχιστοποίησα τις απώλειες με τη 2η θέση. Πήρα αρκετούς βαθμούς παραμένοντας αξιοπρεπής. Όμως για την ομάδα ήταν χάλια καθώς στόχος μας είναι να τα πάμε πολύ καλύτερα. Δεν είναι καλό ν’ αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα αξιοπιστίας. Χρειάζεται να είμαστε απόλυτα αξιόπιστοι και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Ήταν το πρώτο σοβαρό πρόβλημα γιατί μέχρι τώρα ήμασταν αξιόπιστοι. Όμως το να είσαι 100% αξιόπιστος δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση».

Ο επόμενος αγώνας την ερχόμενη Κυριακή έρχεται σε μια παλιά πίστα με νέες εγκαταστάσεις. Το Red Bull Ring (σ.σ: πρώην Α1 Ring) ανακαινίστηκε το 2011 και επιστρέφει φέτος στο καλεντάρι. Σίγουρα οι Ταύροι θέλουν τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα και η Renault ετοιμάζει μια αναβάθμιση στη μονάδα ισχύος που πιθανώς θα τους βοηθήσει. Όμως με βάση τα όσα έχουμε δει έως σήμερα η Mercedes, παραμένει φαβορί.