Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Ταχύτερος του Vettel o Verstappen!

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ricciardo: Ταχύτερος του Vettel o Verstappen!

FORMULA 1

Ricciardo: Ταχύτερος του Vettel o Verstappen!

FORMULA 1

Ποιος ιδανικότερος για να αξιολογήσει δύο οδηγούς, από έναν πιλότο που έχει υπάρξει teammate και των δύο;

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι σκέφτηκε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Nico Rosberg, που στο τελευταίο επεισόδιο του προσωπικού του podcast «Beyond Victory», με καλεσμένο τον Daniel Ricciardo, τον ρώτησε ευθέως ποιος εκ των Sebastian Vettel και Max Verstappen είναι ταχύτερος!

«Ο Max», απάντησε ο Αυστραλός και συνέχισε: «Δεν θέλω να μειώσω καθόλου τον Seb, δεν είναι καθόλου αργός, αλλά στον ένα γύρο, νομίζω ο Max έχει προβάδισμα. Είναι κι ακόμα νέος σε ηλικία κι αφού είναι γρήγορος τώρα, μάλλον θα γίνει ακόμα πιο γρήγορος στην πορεία. Ο Seb είναι πολύ καιρό σε αυτό το σπορ, νομίζω πως πάντα βελτιώνεσαι ως οδηγός αλλά σίγουρα πλέον έχει λιγότερα περιθώρια βελτίωσης από τον Max. Αν μας ακούει ο Seb, συγνώμη! Εξακολουθείς να είσαι φοβερός»!

Ο Ricciardo είχε συνυπάρξει με τον Vettel στη Red Bull Racing το 2014 και τον είχε κερδίσει κατά κράτος, με 238 πόντους και τρεις νίκες, έναντι 167 πόντων χωρίς νίκη.

Advertisement
Advertisement

Με τον Verstappen ήταν teammate από το Ισπανικό Grand Prix του 2016 μέχρι το φινάλε της περυσινής σεζόν όταν και αποφάσισε να φύγει με προορισμό τη Renault. Ήταν μπροστά τις δύο πρώτες χρονιές αλλά πίσω από τον Ολλανδό πέρυσι.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Verstappen ξεχωριστό; Ο Ricciardo απαντά: «Είναι εξ αρχής πολύ γρήγορος. Από τον πρώτο γύρο που κάνει στην πίστα, δεν χρειάζεται εξοικείωση ή προσαρμογή. Νομίζω πως οδηγεί πολύ βασιζόμενος στο ένστικτο. Έχει τεχνικές γνώσεις αλλά νομίζω πως ο Seb είναι οδηγός που χρησιμοποιεί περισσότερο τη λογική. Πολλές αισθήσεις του κορμιού του επικοινωνούν με το μονοθέσιο, ενώ ο Max οδηγεί από ένστικτο, είναι αγνό ταλέντο».