Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Τα έδωσα όλα με την RB9!

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ricciardo: Τα έδωσα όλα με την RB9!

FORMULA 1

Ricciardo: Τα έδωσα όλα με την RB9!

FORMULA 1

Ο 24χρονος Αυστραλός πιλότος της Scuderia Toro Rosso είχε χτες την ευκαιρία να οδηγήσει την RB9 της Red Bull Racing στο πλαίσιο της διεκδίκησης της θέσης του Μαρκ Γουέμπερ που αποχωρεί στο τέλος της χρονιάς. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Ρικιάρντο οδήγησε χτες το πρωί για την Toro Rosso και το απόγευμα άλλαξε πιτ οδηγώντας για την Red Bull. Σκοπός της δοκιμής ήταν η αξιολόγηση των νέων ελαστικών της Pirelli γι’ αυτό και ο Αυστραλός πιλότος δεν είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει στις ρυθμίσεις της αρέσκειάς του αλλά έπρεπε να αρκεστεί σ’ αυτά που πρότεινε η Pirelli. Παραταύτα σημείωσε χτες τον ταχύτερο χρόνο ημέρας με την Toro Rosso το πρωί.

Το απόγευμα με την RB9 συμπλήρωσε σημαντικό αριθμό γύρων (59) ίσο σχεδόν με την απόσταση ενός GP. Ο χρόνος που σημείωσε ο Ρικιάρντο ήταν 1:33.1 οχτώ δέκατα καλύτερος από την επίδοση που πέτυχε ο φέρεπλις Πορτογάλος Αντόνιο φέλιξ ντα Κόστα που οδηγούσε την RB9 το πρωί.

Μετά το τέλος της δοκιμής ο Ρικιάρντο χάρισε πολλά από τα διάσημα χαμόγελά του στους εκπροσώπους του Τύπου: «Νομίζω ότι οδήγησα όσο καλύτερα μπορούσα και έκανα ότι ήταν στις δυνατότητές μου. Δεν μπορούσα να προβώ σε ρυθμίσεις γιατί δεν επιτρέπονταν καθότι ήταν δοκιμή για τα ελαστικά της Pirelli και το set – up ήταν δεδομένο. Ήταν πολύ ωραίο που είχα τη δυνατότητα να οδηγήσω δυο διαφορετικά μονοθέσια την ίδια μέρα. Διασκέδασα και το ευχαριστήθηκα χωρίς να αισθανθώ πίεση. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν αποφασίζω εγώ, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επικεντρωθώ στο υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν με την Toro Rosso. Στους τελευταίους αγώνες τα έχουμε πάει πολύ καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Στη Red Bull θα δουν το τεστ όπως και το υπόλοιπο της χρονιάς. Ήταν ευκαιρία για μένα να κάνω κάποιους γύρους με το μονοθέσιο καθότι οι δοκιμές είναι περιορισμένες. Ακόμη κι αν δεν έχω ξανά την ευκαιρία το θεωρώ bonus. Θα δω τους χρόνους του Φέτελ σήμερα ελπίζω να μην με ντροπιάσει…».

Advertisement
Advertisement

Οι δοκιμές συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν σήμερα. Ο έτερος διεκδικητής της θέσης του Γουέμπερ στη Red Bull είναι ο Κίμι Ράικονεν. Ο Φινλανδός πρωταθλητής καλείται να αποφασίσει αν θα παραμείνει στη Lotus που τον θέλει ή θα πάει στη Red Bull εφόσον του προταθεί.

Σίγουρα βαρύνουσα σημασία για τη Red Bull θα έχει η άποψη του Φέτελ για το αν θα βρεθεί στο άλλο μονοθέσιο ο Ρικιάρντο ή ο Ράικονεν. Είναι λογικό ο Γερμανός πρωταθλητής να προτιμά τον νεαρό Αυστραλό απ’ ότι τον ταχύτατο Iceman που προφανώς θα τον κοντράρει στα ίσα από την πρώτη στιγμή.