Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Mercedes και Ferrari ήθελαν να φύγουμε!

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull: Mercedes και Ferrari ήθελαν να φύγουμε!

FORMULA 1

Red Bull: Mercedes και Ferrari ήθελαν να φύγουμε!

FORMULA 1

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner πιστεύει πως οι μεγάλοι αντίπαλοι της ομάδας του θα ήταν χαρούμενοι αν έβλεπαν τους Ταύρους να αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους λόγω έλλειψης μονάδας ισχύος.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ίσως θυμάστε η Red Bull θα συνεχίσει το 2016 να συνεργάζεται με τη Renault αλλά οι μονάδες ισχύος θα φέρουν τα λογότυπα της TAG Heuer.

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο που έφερε την Αυστριακή ομάδα ένα βήμα πριν την έξοδο στα τέλη του καλοκαιριού ο Horner ανέφερε: “Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι Mercedes και Ferrari δεν ενθουσιάζονταν με την ιδέα να παρέχουν μονάδα ισχύος σε μας. Είναι λογικό να μη θέλουν να μας δώσουν το κυριότερο τους ατού καθώς είμαστε ανταγωνιστές. Χρειάζεται μια αλλαγή στους κανονισμούς γιατί δεν είναι σωστό να μπορούν να μας εκτοπίσουν αν συνεννοηθούν μεταξύ τους δυο κατασκευαστές μονάδων ισχύος“.

Advertisement
Advertisement

Ο Horner πιστεύει πως η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της πολύ καλής απόδοσης της Red Bull στο τέλος της φετινής χρονιάς: “Σίγουρα η απόδοση μας στο Σπα και πολύ περισσότερο στη Σιγκαπούρη θορύβησε τους αντίπαλούς μας ενώ συζητούσαμε για το 2016. Κατά κάποιο τρόπο ήμασταν θύματα της καλής δικής μας απόδοσης. Υπήρχαν πολλά γεγονότα που δεν έγιναν γνωστά. Το καλοκαίρι είχαμε πολλές συζητήσεις έγιναν συμφωνίες που αναιρέθηκαν στη συνέχεια και υπήρχε μεγάλη δόση πολιτικής. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα στις επιχειρήσεις όπως και στη ζωή. Ο Niki Lauda ήθελε να πάρουμε τη μονάδα ισχύος της Mercedes αλλά ο Wolff ήταν αντίθετος. Ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz είχε μια λάθος αίσθηση για το τι συμβαίνει στη F1, λογικό εκείνη τη στιγμή. Νομίζαμε ότι είχαμε συμφωνία αλλά αυτή αναιρέθηκε και σίγουρα μας ενόχλησε αυτό. Αν δείτε το μέγεθος της επένδυσης που έχει γίνει από το Mateschitz στη F1, δυο ομάδες, πίστα, πρόγραμμα νέων οδηγών και τελικά ένιωσε σε ένα σημείο ότι εξωθούνταν σε αποχώρηση. Αν δε μας θέλουν στη F1 τι νόημα έχει να παραμένουμε και να διατηρούμε ένα τέτοιο μέγεθος επένδυσης;“.

Η Red Bull έχει να κερδίσει σε GP από βελγικό GP του 2014. Το 2016 θα αγωνίζονται για λογαριασμό της ομάδας οι Ricciardo και Kvyat (φωτ).